Sportovcem roku ČR je podruhé Martina Sáblíková

Rychlobruslařka Martina Sáblíková ovládla anketu Klubu sportovních novinářů před oštěpařkou Barborou Špotákovou a žokejem Josefem Váňou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková přebírá korunu pro Sportovce roku ČR za rok 2009

Martina Sáblíková přebírá korunu pro Sportovce roku ČR za rok 2009 | Zdroj: ČTK

Ženská nadvláda na anketou Sportovec roku trvá už čtyři roky, Martina Sáblíková se vrací na trůn po roční přestávce. K letošnímu triumfu pomohly dvaadvacetileté závodnici individuální titul mistryně světa na 5000 metrů, zlato ze světového šampionátu ve víceboji a zisk třetího celkového vítězství ve Světovém poháru na dlouhých tratích.

Mezi kolektivy jednoznačně kralovali tenisté České republiky, kteří se letos dostali po 29 letech do finále Davisova poháru. I přes prohru ve Španělsku 0:5 nebylo o jejich triumfu v anketě Sportovec roku pochyb. Sportovní legendou byla vyhlášena bývalá krasobruslařka Ája Vrzáňová, juniorem roku je moderní pětibojař Ondřej Polívka.

„Možná jsem byla jednou z favoritek, ale jasné to dopředu nebylo. Já osobně bych dala cenu všem, letošní výsledky českého sportu byly skvělé,“ sdělila ve středu Českému rozhlasu v Ranním interview Radiožurnálu Sáblíková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ranní interview s Martinou Sáblíkovou

Martina Sáblíková také bude jednou z favoritek na blížící se olympiádě ve Vancouveru. „Slibuji, že se budu na olympiádě ve Vancouveru snažit bojovat o vítězství. Je to ale sport a dopadnout to může jakkoliv. Mohu již nyní, po menších zdravotních komplikacích, znovu trénovat,“ dodala Sáblíková.

Sportovec roku 2009:

Jednotlivci:
1. Sáblíková (rychlobruslení) 1645 bodů
2. Špotáková (atletika) 1437
3. Váňa (dostihy) 1357
4. Záhrobská (sjezdové lyžování) 1302
5. Bauer (běh na lyžích) 1211
6. Kreuziger (cyklistika) 1209
7. Štěpánek (tenis) 1155
8. Čech (fotbal) 744
9. Kraus (skikros) 675
10. Berdych (tenis) 635

Kolektivy:
1. tenisté České republiky 606
2. dvojka s kormidelníkem (Chalupa, Makovička, Hejdušek) 331
3. hokejisté Karlových Varů 285

Tomáš Kohout, Mirko Vasič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme