Pljuščenko předvedl na ME v krasobruslení světový rekord

Na krasobruslařském mistrovství Evropy vyhrál krátký program mužů Jevgenij Pljuščenko ve světovém rekordu. Na druhém místě skončil Francouz Brian Joubert. Z českých zástupců dopadl lépe Michal Březina, který skončil čtvrtý. Tomáš Verner je na místě osmém.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Březina

Michal Březina | Zdroj: ČTK

Pljuščenko do své jízdy zařadil kombinaci čtverného a trojitého toeloopu, trojitého axelu i trojitého lutze. Ziskem 91,30 bodu vylepšil o 64 setin vlastní světový rekord. Druhý Joubert, který vinou zařazení lehčí kombinace má o 2,75 bodu méně.  

Michal Březina si jízdou, do které zařadil trojitý axel, trojitý lutz i kombinaci trojitého flipu s trojitým toeloopem, vylepšil o 7,68 bodu své maximum na 79,60.  

Přehrát

00:00 / 00:00

Michal Březina po krátkém programu

„K té známce se nedá říct skoro nic, protože je to skoro osmdesát bodů a to už i ve světovém měřítku něco znamená. Když si to vezmu, tak jsem pořád o dvanáct bodů za Pljuščenkem, ale vůbec jsem nečekal, že bych ho nějak mohl ohrozit. Zajel jsem v podstatě to, co jsem chtěl. Takže já jsem nadmíru spokojený a ta známka to jenom potvrdila,“ zářil po závodě juniorský vicemistr světa.    

Tomáš Verner pokazil čtverný toeloop, ale pak zvládl trojitý axel a za lutz zařadil v kombinaci dvojitý toeloop, což mu ve výsledku stačilo na osmé místo. Mistr Evropy z roku 2008 ale odmítá, že by při krátkém programu působil nervózním dojmem.  

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Verner po krátkém programu

„Ani ne, já jsem byl docel uvolněný, to nebyl takový problém. Mrzí mě ten první toeloop, ale po zbytek programu jsem se cítil na ledě docela dobře. Škoda té kombinace, nevím proč jsem udělal lutze takového, jakého jsem udělal, ale mně už bylo v odrazu jasné, že to nebude nějaký výborný skok. Nakonec jsem ještě udělal dvojitého toeloopa, abych alespoň nějaký bod přihodil. Ten zbytek byl naplněný, alespoň podle mého. Samozřejmě nejsem spokojený, ale jsem po dlouhé době na startu a takhle významném startu, tak to není tak zlé.“ Verner tak nebude ve volných jízdách startovat v poslední rozjížďce.

Pavel Petr, Pavel Vácha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme