Nymburk, Brno i USK čekají zápasy v basketbalových evropských pohárech

Basketbalistky Brna a USK míří do Španělska, hráči Nymburka se představí v Turecku. Tak vypadá dnešní program evropských basketbalových pohárů z pohledu českých zástupců. Jako první se představí Středočeši. Od 18 hodin a 15 minut hraje šestinásobný český šampión v turecké Ankaře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalový míč

Basketbalový míč | Foto: basketskup.cz

Nymburské basketbalisty čeká ve druhém eurocupovém utkání těžký úkol. Na horké turecké půdě chtějí napravit domácí klopýtnutí s Crvenou Zvezdou Bělehrad. Ankara ale hraje, vedle evropských pohárů, také kvalitní domácí soutěž. Tomu odpovídají nejen zkušenosti, ale také složení kádru.

„Tento turecký tým bude nejsilnější tým pod košem, proti kterému jsme v této sezóně nastoupili. Dudley a Lang, američtí podkošoví hráči, a turecký veterán Huseyin Besok určitě vytvoří velmi nebezpečnou trojici pod košem, co týče centimetrů i kilogramů," říká k hlavní přednosti soupeře nymburský manažer Jiří Zídek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nymburk, Brno i USK čekají zápasy v basketbalových evropských pohárech

Turcký tým má ale podle Zídka i další silné stránky. „Na obvodu hřiště je Serkan Erdogan, známý turecký reprezentant a hráč, který dlouhá léta hrál Euroligu v Tau Vitoria. A Demond Mallet, který získal Eurocup po boku našeho Luboše Bartoně v dresu Badalony."

Boj o naději

Postupová matematika hovoří jasnou řečí. Stejně jako tomu bylo v případě základní skupiny Euro Cupu.

„To znamená vyhrát všechna tři utkání doma a pokusit se překvapit jednou venku. Bohužel první zápas doma nevyšel. Nicméně nechtěli bychom skládat zbraně, protože nám zbývá pět dalších zápasů a myslím si, že skupina je velmi vyrovnaná," říká Jiří Zídek.

V Turecku tak Nymburští chtějí usilovat o vítězství. Jinak by si cestu za postupem mezi osm nejlepších celků pohárové soutěže zkomplikovali.

„Samozřejmě my se musíme pokusit o to, abychom zde uspěli a dostali se zpátky do hry o postup. Jsme si vědomi, že to bude nesmírně těžké, ale porveme se o to. Protože věřím tomu, že naši hráči necítí žádný tlak, utkání si užijí a odevzdají naprosté maximum," dodává Jiří Zídek.

Úvodní osmifinálové zápasy Euroligy sehrají basketbalistky ZVVZ USK Praha a týmu Frisco Sika Brno. Oba celky se od 20 hodin a 30 minut představí ve Španělsku. Pražanky ve Valencii a Brňanky v Madridu proti domácímu Rivasu.

Pavel Petr, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme