Basketbalisté Nymburka přivítají v Euro Cupu Gran Canarii

Tři zápasy, dvě porážky a zatím jediná výhra. To je dosavadní bilance basketbalistů ČEZ Nymburk v osmifinálové skupině Euro Cupu. Tu si mohou Středočeši vylepšit už v úterý. V Pardubicích se od 18:00 střetnou se španělskou Gran Canarií.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Nymburka slaví v Eurocupu výhru nad Biellou

Basketbalisté Nymburka slaví v Eurocupu výhru nad Biellou | Zdroj: ČTK

Pro nymburské basketbalisty měly být přípravou na další osmifinálovou bitvu Euro Cupu ligové zápasy. Stalo by se tak za předpokladu, že by tým Muliho Katzurina narazil na kvalitnější soupeře. Výhra 114:28 nad posledním Vyšehradem a vítězství 101:77 v derby s Kolínem potvrzují, že sílu šestinásobných českých šampiónů tito protivníci příliš neprověřili.

„Na druhou stranu zas máme víc sil. Těžší soupeř by byl určitě lepší, ale zas tak velká nevýhoda to podle mě nebude. Určitě budeme hrát proti Španělům na výhru, protože nic jiného nám zkrátka nezbývá,“ popisoval na křídle hrající Michal Křemen.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sž, Basket NB před Gran Canarií.mp3

Pokud by totiž Nymburk odešel poražen a po třech zápasech stoprocentní Crvena Zvezda Bělehrad zdolala zatím beznadějně poslední Türk Telekom, budou mít Gran Canaria i srbský klub dva zápasy před koncem osmifinálové skupiny už jistý postup. Na palubovce španělského celku Nymburští prohráli 54:69. Přesvědčili se tak o jeho kvalitách.

„Je to určitě výborné mužstvo. Na svém hřišti dokázali zvítězit, ale myslím si, že v Pardubicích máme velkou šanci jim to oplatit. Musíme ale předvést koncentrovaný výkon, který podpoří velké nasazení,“ dodal Křemen.

Zídek má soupeře přečteného

Dokonale přečteného soupeře má také manažer Jiří Zídek. Ví, že Nymburští se musí poučit především z prvního vzájemného utkání.

„Prohráli jsme sice o patnáct bodů, jsem ale přesvědčen, že si naši hráči z toho vzali ponaučení a že už se nám nestane takový výpadek, který se nám povedl na Kanárských ostrovech. První tři minuty a poslední tři minuty jsme prohráli 11:0, a to si proti týmu takové kvality nemůžeme dovolit,“ uvedl Jiří Zídek.

Bez nadsázky se dá říci, že Gran Canaria má potřebnou kvalitu na všech postech v sestavě.

„Španělská liga je považována za nejkvalitnější v Evropě, a proto musí soupiska Gran Canarie odpovídat parametrům této soutěže. Hlavně pod košem jsou velmi dobře fyzicky vybaveni, mají tam těžké pivoty s dostatkem zkušeností. Ale musíme se soustředit i na jejich rozehrávku,“ vyjmenoval největší zbraně soupeře Zídek.

S tím vším se ale Nymburk musí vypořádat. Pokud chce pomýšlet na účast v další fázi soutěže, výhra před domácím publikem je nutností.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme