Basketbalisté Nymburka slaví! Jsou ve čtvrtfinále Eurocupu

Nymburští basketbalisté slaví historický úspěch na evropské klubové scéně. Český tým i přes porážku s tureckým mužstvem Türk Telekom Ankara 84:94, totiž postoupil do čtvrtfinále Eurocupu. K tomu mu pomohlo vítězství španělské Gran Canarie v souběžně hraném utkání s Crvenou Zvezdou Bělehrad.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Nečas a Ümit Sonkol během zápasu Nymburka s Ankarou

Radek Nečas a Ümit Sonkol během zápasu Nymburka s Ankarou | Zdroj: ČTK

Druhé postupové místo patří Nymburku díky lepšímu vzájemnému utkání s Bělehradem. Oba týmy měly na svém kontě po třech výhrách a porážkách.

Českému týmu se dařila hra především v první půli, kdy svého soupeře jasně přehrával. V polovině druhé desetiminutovky bylo přes 8 tisícovek diváků dokonce svědky vedení Nymburka až o deset bodů.

Přehrát

00:00 / 00:00

basket NYM-ANK verze.mp3

Naopak třetí a čtvrtá čtvrtina pak patřily hostům. Ti se prosazovali převážně střelbou z dálky, Turci během zápasu nastříleli hned třináct trojek.

Českého mistra čeká ve čtvrtfinále soutěže španělské Bilbao, na které však svěřenci trenéra Katzurina nemají dobré vzpomínky, loni s ním totiž v základní skupině soutěže dvakrát prohráli. Zápasy by se měly odehrát 24. a 31. března.

Utkání osmifinále Evropského poháru ULEB - skupina L:

ČEZ Nymburk - Türk Telekom Ankara 84:94 (24:18, 43:41, 64:71)

Nejvíce bodů: Lee 22, Lewis 17, Benda 12, Sokolovský 9 - Bekir 22, Dudley 16, Mallett 14. Rozhodčí: Spiridonos (Řec.), Jasevičijus (Lit.), Lopes (Port.). Fauly: 22:21. Trestné hody: 22/20 - 30/23. Trojky: 6:13. Diváci: 8214.

Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme