Horáková si zahrála v basketbalové exhibici Evropy proti zbytku světa

Bez účasti českého týmu se odehraje letošní Final Four basketbalové Euroligy žen. Trojice hráček působících v nejvyšší domácí soutěži tak alespoň spravila chuť účastí na tradičním utkání hvězd výběru Evropy a zbytku světa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbal

Basketbal | Foto: Fotobanka stock.xchng

Do výběru světa se prosadily dvě Američanky působící v Česku. Taj McWilliamsová z brněnského Frisco Sika a hráčka pražského ZVVZ USK Lindsay Whalenová. Proti nim se postavila Hana Horáková, která se nakonec radovala z vítězství 93:89 a výběr Evropy i díky ní vyhrál čtvrté utkání v pětileté historii zápasu.

Brněnská hráčka má radost ale hlavně z toho, že si dobře zahrála: „To se ani nehraje na výsledek, jde o to, že se potkáme a užijeme si to. A také fanoušci. O ten samotný zápas ani tolik nejde," říká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Horáková si zahrála v basketbalové exhibici Evropy proti zbytku světa

Hana Horáková se tentokrát účastnila pouze samotného zápasu, jinak je samozřejmě utkání hvězd spíše společenskou a především charitativní událostí. „Je to spojené s celou řadou věcí. Hráčky, které hrají v Polsku nebo jsou hodně známé, si zatrénují s dětmi, šlo se i do dětského domova a do nemocnice. Takže je to spíš taková akce, kde se setkávají lidé. Samotný ten zápas byl spíš taková legrace, nejde se do toho tvrdě. I kolem byl bohatý program, takže si myslím, že si to člověk musel užít i kdyby nechtěl."

No a na palubovce to také podle toho vypadalo. Akce střídala akci. K vidění bylo několik smečí, pohledných kombinací či samostatných průniků s ekvilibristickým zakončením. Co chybělo, to byla agresivní obrana. I proto se skóre přelévalo z jedné strany na druhou.

Exhibice spíš jako streetball

Nejprve měly navrch Američanky. Evropa se však nevzdávala a díky střelecké formě domácí Polky Bibrzické, která nastřílela 20 bodů, nakonec zvítězila. Ale jak bylo řečeno, o to, kdo vyhraje, příliš nešlo a svým způsobem to s basketbalem také moc společného nemělo.

To potvrzují i slova Hany Horákové: „Mě tady ty akce připadají spíš jako streetball, je to zábava a nikdo nehraje tvrdě, aby nedošlo k nějakým zraněním. Mě to nevadí, ale někdy je to taková holomajzna. Ale myslím si, že lidi si to užili a my taky."

V Polsku byli diváci u vytržení a hala byla beznadějně vyprodaná. Ono vidět v jednom zápase tolik hvězd najednou, to se jen tak nepoštěstí.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme