Zaběhejte si s Milošem Škorpilem na pomoc kontu Paraple

Běžec Miloš Škorpil se rozhodl, že pomůže kontu Paraple tím, že oběhne celou Českou republiku, přičemž za každý kilometr zaplatí jednu korunu. Pomoc ale mohou všichni, kdo se k němu alespoň na chvíli připojí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kilometry pro Paraple s Milošem Škorpilem

Kilometry pro Paraple s Milošem Škorpilem | Foto: www. bezeckaskola.cz

Člověk byl stvořen k běhu a pohybu. Podíváte-li se na staré kresby někde v jeskyních a je jedno, zda to je v Africe, Evropě, Asii či Austrálii, vždycky tam člověka uvidíte v pohybu, možná tam ještě člověka uvidíte ležet, nikdy ne sedět.

Když jdete, běžíte či ležíte, vaším tělem může energie proudit, jakmile si sednete, veškerý tok energie přestane, prostě jej v půlce svého těla ustřihneme.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zaběhejte si s Milošem Škorpilem na pomoc kontu Paraple

Přesně tohle je dnešní motto běžce Miloše Škorpila, který toho tedy rozhodně příliš nenasedí. V současnosti obíhá Českou republiku v rámci projektu Kilometry pro Paraple.

Na své trase, která začala 6. dubna na Staroměstském náměstí, navštívil nebo ještě navštíví každý den jiné město. Za každý kilometr pak přispěje jednou korunou na konto Paraple. Celkem jich má v plánu uběhnout 1308 a po cestě se k němu může připojit prakticky každý.

„Pokud mají chuť a chtějí přispět na Paraple, tak se můžou přidat. Nemusí se mnou běžet celý úsek ten den, stačí pár metrů, pár kilometrů. Nemusí ani běžet, můžou jet na kole, na inlajnech nebo se mnou jel jeden člověk na koloběžce. Takže těch způsobů, které můžou použít, aby mě doprovodili a podpořili Paraple, je spousta. Takže bych je rád tímto pozval, aby se přidali,“ říká Miloš Škorpil.

Spontánní výběh v Pardubicích

Ten má za sebou už více jak tisíc kilometrů a nejvíce mu zatím z jeho cesty utkvělo v paměti jedno město.

„Byly to Pardubice. Protože tam jsme startovali z denního stacionáře, kde jsou umístěné hlavně děti, které jsou nějakým způsobem trošku mentálně postižené, a ty se mnou vybíhaly zhruba ten kilometr. A ještě se tam ke mně přidali další čtyři lidé. Takže tam bylo nejvíce lidí. Protože to bylo takové hodně bezprostřední, tak to mi nejvíce přirostlo k srdci nebo nejvíc mne potěšilo.“

Právě Pardubice byly také jedním z měst, ve kterých se zároveň s jeho doběhem konalo finále Garnier juniorského maratónu. Svým během totiž Miloš Škorpil právě místa konání jednotlivých závodů propojuje.

„Ti mladí běžci jsou tam kvůli svému výkonu a tohle až tak moc nevnímají, protože tu informaci dostanou akorát ve chvíli, když já doběhnu. Takže zatleskají, ale nějak moc se nepřidávají,“ konstatuje smutně Miloš Škorpil.

Krásné jižní Čechy

Vše si ale chce vynahradit v neděli v Pelhřimově, kde očekává asi největší podporu během své cesty.

„Tam se chystá minimálně devět-deset lidí, kteří se mnou budou vybíhat na trase do Jindřichova Hradce. Takže na to se těším a vůbec na celý ten úsek v jižních Čechách. Ono je tedy všude krásně, ale jižní Čechy s lesy a rybníky ty jsou ještě krásnější než kdekoli jinde,“ prohlásil Miloš Škorpil.

Připojit se k Miloši Škorpilovi tedy mžete i vy a to buď v neděli v Pelhřimově nebo kdekoli jinde po jeho trase, která skončí 29. dubna v Praze. Pokud se Vám o tomto víkendu do Pelhřimova nechce máme pro Vás ještě jeden tip.

V sobotu 24. dubna se v pražské Stromovce koná běžecký cirkus jako trénink před akcí Volkswagen Marathon Praha. Těší se na vás trenéři běžeckých klubů, akce je navíc přizpůsobena všem běžeckým úrovním.

Petr Kadeřábek, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme