Cyklisté si mohou vyzkoušet novou část Pražského okruhu

Tuto neděli zamíří cyklisté na zapovězené místo - na dálnici. Již za pár dní otevřená část Pražského okruhu mezi Vestcem a Lahovickým mostem bude 29. srpna patřit cyklistům. Kdo by si myslel, že se jedná o akci určenou výhradně VIP cyklistům, velmi by se mýlil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba pražského dálničního okruhu

Stavba pražského dálničního okruhu | Foto: Tomáš Adamec

Už od rána, tedy od půl deváté, se na nový dálniční okruh vydají závodníci od těch nejmenších až po kategorii elite, která odstartuje půl hodiny po poledni. Na startu nebude chybět žádná z českých profi stájí.

Přítomní diváci tak uvidí klání nejlepších domácích cyklistů na trati o celkové délce 77 kilometrů. Od patnácti hodin si pak všichni přítomní budou moci na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to je, jezdit po tak dokonale upraveném povrchu. Tím 'všichni' je myšleno i ti, kteří se příjdou podívat bez vlastního bicyklu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cyklisté si mohou vyzkoušet novou část Pražského okruhu

„Pokud by tu byl někdo, kdo nebude mít na čem jezdit, tak tu budeme mít půjčovnu koloběžek, šlapacích autíček, a to dokonce pro dospělé. Nabídneme také možnost otestovat si závodní kola," říká hlavní organizátor akce Martin Dvořák.

Ten už na zmiňovaném místě pořádal dvakrát závod inline bruslařů a pro cyklisty sliboval, že si budou moci projet celý úsek, který bude za necelých 14 dní předán do užívání automobilistům.

Otevřeno pro všechny

„Bohužel to tak nebude, protože po velmi vydatných deštích a bouřkách došlo k sesuvům půdy, takže probíhají úpravy. My tedy budeme mít otevřený stejný úsek, jako už jsme měli," vysvětluje Martin Dvořák.

„Centrum akce bude u ústí tunelu na praze 12 mezi Točnou a Cholupicemi. Bude se jezdit od ústí tunelu na Točné směrem na Vestec, tam se bude otáčet," upřesňuje Martin Dvořák, který je se svými spolupracovníky připraven i na velký nápor zájemců z řad rekreačních cyklistů.

„Vejdou se určitě, protože nepředpokládám, že přijdou všichni najednou. Budeme tentokrát jezdit v obou směrech, dálnice je opravdu široká. Nevjede do vás žádné auto, nikdo se doufám nezraní, nespadnete do žádné díry, protože tam žádné nejsou," láká Martin Dvořák všechny více či méně náruživé cyklisty.

Martin Hlucháň, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme