Abrahám v kvalifikaci spadl, jeho start ve VC ČR je nejistý

Španěl Daniel Pedrosa získal pole postion pro nedělní závod MotoGP Velké ceny Brna. Našim jezdcům se bohužel kvalifikace příliš nepovedla. Jejich časy je zařadily až na chvost startovního pole třídy Moto2, což mrzí především u Karla Abraháma, který v pátečním tréninku zajel druhý čas. A co je horší, při pádech se zranil a nad jeho zítřejším startem visí velký otazník.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Abrahám, zatím na motorce

Karel Abrahám, zatím na motorce | Zdroj: ČTK

Po kvalifikaci se vůbec mezi novináři neukázal, protože byl v péči lékařů, kteří mu dávali kapačky a nařídili klid.

,,On při té první nehodě v podstatě neudělal nic. Druhý jezdec zpomalil a vjel mu do cesty, a měl na výběr. Buď do něj v plné rychlosti narazí, nebo to položí. Tak motorku položil a asi se u toho hodně bouchl do hlavy, protože se mu udělalo špatně. Nechtěli jsme, aby to dokončil, ale on řekl, že chce jet. Ale asi to bylo horší, než to vypadalo," přibližoval Karel Abrahám starší, co se vlastně v kvalifikaci stalo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Abrahám v kvalifikaci spadl, jeho start ve VC ČR je nejistý

Takže pád při opětovném návratu na trať byl vlastně jen důsledkem toho prvního. Kdy se definitivně rozhodne o tom, jestli dvacetiletý rodák z Brna nastoupí na start zítřejšího závodu před domácích publikem?

,,Uvidíme zítra ráno. Jestli nastoupí do warm up, jede závod," jednoduše odpověděl jeho otec.

Karel Abrahám mladší se tak ani nemohl zúčastnit podvečerního oficiální ohlášení jeho přestupu do královské kubatury MotoGP. Jeho otec a zároveň majitel současného týmu ale neskrýval nadšení.

,,Každý závodník na motorkách chce jezdit MotoGP. Stejně jako každý automobilový závodník chce být ve formuli jedna. Jsme rádi, že jsme tu smlouvu podepsali," popsal Abrahám starší.

V neděli to ale na brněnském okruhu bude horší, pokud by jeho syn byl zdravotně natolik v pořádku, aby mohl nastoupit, odstartuje ze 34. pozice. O dvě řady lépe na tom bude Lukáš Pešek, zajel 25. čas, se kterým byl ale hodně nespokojen, protože v ranní tréninku byl devátý.

Peškův pech

,,Mám na mnohem víc a nad výsledkem v kvalifikaci mi zůstává rozum stát. Když najdeme dobré nastavení, nechápu, proč když přijdu druhý den, tak je úplně jiné. Nevím, čím to je," krčí rameny Pešek.

Zjevně tedy vázne komunikace v týmu. Na otázku, kdo má poslední slovo při nastavení motocyklu, totiž Pešek odpověděl: ,,Já určitě ne, to už jsme pochopili, ale nevím, kdo ho má. Nevím."

Snad to v zítřejším závodě bude lepší, závod Moto 2 startuje na brněnském okruhu čtvrthodinu po poledni, ve dvě příjde na řadu královská kubatura, ale už v 11 odstartují 125cc, Kornfeil vyrazí ze 14. pozice.

Eva Kézrová, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme