Aleš Zálesný: Pokusíme se o zázrak

Čeští florbalisté připravili svým fanouškům ve čtvrtfinále mistrovství světa ve Finsku neskutečné drama. Roli favorita sice nakonec potvrdili, když Estonsko zdolali 3:2 po samostatných nájezdech. Jenže předvedený výkon měl k tomu ideálnímu daleko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

florbal ČR - Norsko

florbal ČR - Norsko | Foto: Česká florbalová unie

Přesto zůstávají v Helsinkách ve hře o medailové příčky. Ovšem se smíšenými pocity. To proto, že sice postoupili do semifinále, kde se utkají s Finskem, jenže podobný výkon jakým se prezentovali ve čtvrtfinále proti Estonsku na úřadující mistry světa v jejich domácím prostředí k úspěchu nepovede.

"Jednoznačně stačit nebude. Máme rezervy, víme jaký a musíme na tom zapracovat. Může nám trošku pomoc role, kterou budeme mít při zápase s Finskem, kdy budeme v roli relativních outsiderů a Finové budou pod tlakem, protože oni musí. Od nich se neočekává nic jiného, než po dvou letech obhájit titul. Takže by nám tato role mohla trošku víc vyhovovat," domnívá se obránce Aleš Jakůbek.

A rezervy, o kterých mluvil? Stále se hovoří o medaili, ale český tým se na šampionátu trápil s Nory i Estonci. Silnou stránku sice představují gólmani David Rytych a Tomáš Kafka, s defenzívou, přechodem do útoku a také zakončením ale naši florbalisté mají problémy. V pátek je navíc v Hartwall Aréně čeká opravdové peklo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Florbalisté před semifinálovým zápasem s Finskem

"Myslím si, že na domácí zápas fanoušci určitě přijdou. Jsem spíše zklamaný, že celkově není počet diváků takový, jaký jsem očekával. Možná se to změní od semifinále a to už je dost pozdě. Celkově mi přijde atmosféra jako při mistrovství světa ve fotbale. Chybí mi tam české skandování a fandění. Hlavně to fandění a podpora, takhle tam něco hučí a pak se zatleská, když padne gól."

A ještě něco českému týmu chybí. Aleš Zálesný se bude snažit před semifinále spoluhráče ještě více nabudit. "Já už nevím jak, ale budu se snažit těm klukům to srdce vyrvat a věřím, že v utkání s Finskem na tom hřišti bude." Autor šesti gólů přitom ve výkonu českých florbalistů hledá spojení s hokejem a vystoupením české reprezentace na mistrovství světa v Německu. Že by právě hokejisty Češi v Helsinkách chtěli napodobit?

"Je to strašně těžké porazit finský tým. Je tady doma, myslím si, že jsou našlápnutí, aby šli určitě do finále. Můžeme se pokusit o zázrak, byl by to prostě zázrak, ale všechno je možné." Semifinále Finsko - Česko je na programu v pátek a začíná v 16 hodin a 30 minut.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme