Aneta Havlíčková se na novou sezonu vrátí do Baku, tentokrát bez přítele

Česká volejbalistka Aneta Havlíčková už je sedm let v zahraničí. Přes Nizozemsko, kde dnes bude na mistrovství Evropy znovu oporou v utkání s Německem, se dostala až na rozmezí starého kontinentu a Asie - do Ázerbájdžánu. Po skončení letošního šampionátu povede její cesta právě do tamního klubu Lokomotiv Baku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aneta Havlíčková při tréninku volejbalové reprezentace

Aneta Havlíčková při tréninku volejbalové reprezentace | Foto: David Kubíček

„Není to tam špatné. První rok to bylo náročné a říkala jsem, že tam nikdy nevrátím, ale minulý rok byl báječný. Skvěle jsem si to užila a zas jsem našla chuť k volejbalu,“ hledá Aneta Havlíčková pozitiva na životě v Baku, kde už působila v předminulé sezoně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Aneta Havlíčková bude trávit čas v Baku bez snoubence, zjistil reportér ČRo Štěpán Pokorný

Zatímco v minulých letech si ale užívala zahraniční angažmá ve společnosti dnes už svého snoubence Ondřeje, který dokonce po odchodu Anety z Česka opustil zaměstnání a odjel s ní, tak teď už to bude dost jiné. Práci si totiž zase našel, a tak bude česká univerzálka v Baku sama.

„Pro něj je to fajn, ale je to asi trošku náročnější. Člověk je zvyklí být s tím druhým 24 hodin denně, teď nastává jiná doba, ale po těch letech, co jsme spolu, to zvládneme,“ bere vše sportovně volejbalistka.

Volno si nejlepší česká hráčka zpestřuje nejen v Baku nakupováním nebo chodí na večeře. Ale druhým dechem dodává, že jejím životem je právě volejbal, který ji zaměstnává natolik, že volna a zároveň času na něco jiného než sport moc nezbývá.

Parisi české volejbalistky po prohře se Srbkami chválil. Kovářová si na Němky věří

Číst článek

„Není to destinace, kde by člověk žil životem mimo volejbal. Moc věcí se tam dělat nedá, ale jsem tam kvůli své práci. Většinou je člověk stejně tak unavený, že si spíš někam sedne na kafe, večeři nebo je doma,“ dodává Aneta Havlíčková, která chce v zahraničí hrát ještě zhruba pět let.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme