Aru vyhrál na Giru druhou etapu v řadě, König si pohoršil na 6. místo

Cyklisté mají během 98. ročníku Gira d'Italia za sebou všechny kopce. Před poslední etapu udržel vedení Španěl Alberto Contador, přestože při stoupání na nejvyšší vrchol závodu ztrácel. Leopold König v průběžném pořadí ztratil jednu pozici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ital Fabio Aru získal druhý etapoví triumf za sebou

Ital Fabio Aru získal druhý etapoví triumf za sebou | Zdroj: Reuters

Nejvyšším místem celého třítýdenního závodu byl Colle Delle Finestre. Jako první na něj vyjel Mikel Landa z Astany těsně sledovaný mladým Rusem Zakarinem ze stáje Kaťuša. O minutu za ním projela silná skupina s Fabiem Aruem či Ryderem Hesjedalem.

Chyběl lídr závodu Alberto Contador, který v posledních kilometrech kopce ztratil, i Leopold König, který se držel v další skupince.

Úplně poslední stoupání absolvovali závodníci do Sestriere. V cíli se ze druhého vítězství v etapě v řadě radoval Fabio Aru z Astany. Contador sice ztratil téměř dvě a půl minuty, pořád ale drží luxusní náskok dvou minut, o který v poslední etapě zřejmě nepřijde.

Hrábl jsem si, přiznal König. Poháněl ho i pohled na Contadora

Číst článek

Ztratil ale Leopold König. Do cíle dojel těsně za Contadorem na devátém místě a v celkovém pořadí se propadl na šesté místo za dnes druhého Rydera Hesjedala.

Letošní ročník Gira uzavře zítřejší rovinatá Etapa mezi Turínem a Milánem, bude dlouhá 178 kilometrů.

Cyklistický závod Giro d'Italia - 20. etapa Saint-Vincent - Sestriere (196 km):
1. Aru (It./Astana) 5:12:25, 2. Hesjedal (Kan./Cannondale) -18, 3. Urán (Kol./Etixx-Quick-Step), 4. Landa (Šp./Astana) oba -24, 5. Kruijswijk (Niz./LottoNL) -34, 6. Contador (Šp./Tinkoff-Saxo) -2:25, 7. Kangert (Est./Astana), 8. Pellizotti (It./Androni Giocattoli), 9. König (ČR/Sky), 10. Rosa (It./Astana) všichni -2:28.
Průběžné pořadí:
1. Contador 84:03:30, 2. Aru -2:02, 3. Landa -3:14, 4. Amador (Kost./Movistar) -8:19, 5. Hesjedal -9:52, 6. König -10:50, 7. Kruijswijk -11:02, 8. Caruso (It./BMC) -12:17, 9. Geniez (Fr./FDJ) -16:00, 10. Trofimov (Rus./Kaťuša) -16:23.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme