Australan Miller senzačně ovládl VC Nizozemska MotoGP

Motocyklový závodník Jack Miller se stal senzačně vítězem deštivé VC Nizozemska seriálu MotoGP. Miller, jenž startuje se satelitním motocyklem Honda týmu Marc VDS Racing Team, se nejlépe popral s náročnými podmínkami na trati a na rozdíl od řady favoritů nechyboval. Pro druhé místo si dojel lídr Španěl Marc Márquez před Scottem Reddingem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Kornfeil před startem závodu kategorie Moto3

Jakub Kornfeil před startem závodu kategorie Moto3 | Foto: Petr Bušta | Zdroj: Český rozhlas

Závod královské kubatury MotoGP v nizozemském Assenu byl od počátku ovlivněn deštěm. V úvodu závodu se na čele držel Valentino Rossi, kterého však posléze vystřídali Andrea Dovisiozo a Danilo Petrucci.

Posledně jmenovaný převzal první místo v 15. kole, v jehož průběhu byl závod kvůli sílicímu dešti přerušen.

Po restartu tempo udával Rossi, zatímco za ním jedoucí Dovisiozo s Petrucci se nevyhnuli pádu. Tento osud však záhy potkal i Rossiho, který rovněž odstoupil ze závodu kvůli nehodě.

Následně se první pozice ujal Marc Márquez, ale ten si tuto pozici užíval jen pár chvil, když jej předjel Miller ten si už výhru nenechal vzít. Jednadvacetiletý Australan tak slaví první triumf v kategorii MotoGP, zatímco Márquez si díky výpadku Rossiho a až desátému místu Jorgeho Lorenza upevnil první místo v hodnocení šampionátu.

Ve třídě Moto3, nejslabší kategorii mistrovství světa silničních motocyklů, třinácté místo zaznamenal český jezdec Jakub Kornfeil, který si tak na své konto připsal tři body.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme