Automobilka Volkswagen končí v mistrovství světa v rallye, píší v Anglii

Automobilka Volkswagen se podle serveru Autosport.com rozhodla ukončit své aktivity v rallyeovém v mistrovství světa, kde v posledních čtyřech letech získala čtyři tituly mezi jezdci a stejný počet primátů v hodnocení týmů. Volkswagen přitom ještě nedávno testoval speciál pro příští rok, který bude ve znamení změn v technických pravidlech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Automobilka Volkswagen údajně končí v MS v rallye

Automobilka Volkswagen údajně končí v MS v rallye | Zdroj: Reuters

Podle zdrojů britského serveru Autosport.com, který se soustředí na dění v motoristickém sportu, představitelé Volkswagenu o osudu svého továrního týmu v rallye rozhodli na úterní schůzi.

Pokud se odchod Volkswagenu potvrdí, bude to pro světový šampionát WRC velká ztráta. Německá automobilka totiž mistrovství světa v posledních čtyřech letech jasně dominovala, takže by seriál opustil nejsilnější tým.

Navíc by byl nejistý i osud čtyřnásobného šampiona Sébastiena Ogiera, jenž si letošní titul zajistil s předstihem už před několika týdny.

Důvodem německé automobilky pro omezení aktivit v motorsportu může být i fakt, že se vypořádává s aférou Dieselgate. Ta vypukla vloni v září, když vyšlo najevo, že své sériové automobily s dieselovými agregáty vybavuje softwarem, který během laboratorních testů omezoval množství vznikajících emisí. V důsledku toho pak Volkswagen čelí řadě žalob.

Omezení závodního programu se už oficiálně dotklo automobilky Audi, která je součástí koncernu Volkswagen. Audi totiž minulý týden oznámilo, že se stahuje z mistrovství světa vytrvalostních závodů.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme