Badmintonistu Koukala málem nepustil do turnaje potisk trička. Z Baku chce medaili

Petr Koukal je sice osminásobným mistrem České republiky, na výraznější mezinárodní úspěch ale stále čeká. Vlajkonoš české výpravy na olympijských hrách v Londýně přitom doufá, že jeho velká šance přišla právě nyní na Evropských hrách. Medailový sen se přitom v Baku málem rozplynul ještě předtím, než vstoupil do turnaje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Koukal

Petr Koukal | Foto: web Petra Koukala

„Věřím, že medaili z ‚Evropy‘ můžu přivézt. Z ME se mi to doteď nepovedlo, ale říkám si, že mít evropskou medaili s olympijskými kruhy by možná bylo ještě lepší," nebojí se Petr Koukal říct, že si do Baku přijel pro svoji první velkou medaili.

Los základní skupiny E mu v tomto směru navíc poměrně nahrál. Srba Igora Bjelana přejel v prvním zápase jednoznačně 21:6, 21:13 a podobným výsledkem překonal i Turka Vurala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Postup Petra Koukala badmintonovým turnajem sleduje v Baku reportér ČRo Michal Jurman

„Je to pořád jeden z hráčů, které kdybych potkal v prvním nebo ve druhém kole na turnajích, které hraji, byl by to bezvadný los,“ říká osminásobný český mistr.

Přesto se našli už v Ázerbájdžánu lidé, kteří ho dokázali dostat do úzkých. Jeho medailové plány totiž mohly vzít za své ještě před tím, než se Koukal vůbec dotkl rakety. „Nápis ‚Czech Republic‘ mi vytiskli 3 centimetry na výšku, povinně je 5 centimetrů. Řekli mi, že mě vůbec nemusí nechat hrát.“

 

Čeští badmintonisti vlétli na evropské olympiádě do skupin jak uragán. Skóre 4:1 na zápasy, well played! Jen tak dál....

Posted by Český olympijský tým on 22. červen 2015

„Přes noc jsme potřebovali natisknout nová trička. V Baku by to pro mě byl šílený a nemyslitelný úkol, kdybych tu byl sám,“ tuší Koukal, který měl naštěstí k ruce pomocníky z českého olympijského týmu, pro které byl rozdíl dvou centimetrů přes noc řešitelným problémem.

Pěkně s viditelným nápisem své země se tak už mohl opět rodák z Hořovic plně začít soustředit jen na svůj výkon. „Z Dánska tu je čtvrtý hráč. Není to silné jako ME, ale není to turnaj, který by se nepočítal, kdyby se neudělal dobrý výsledek,“ věří Petr Koukal v co nejdelší pobyt v Ázerbájdžánu.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme