Baseballový trůn patří San Francisku, Giants vyhráli Světovou sérii MLB

Až sedmý zápas Světové série rozhodl o vítězi MBL. A díky vítězství 3:2 na stadionu Kansasu se z triumfu v nejprestižnější baseballové lize světa radují hráči San Franciska. Giants soutěž ovládli již potřetí během posledních pěti let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Baseballisté San Franciska Giants slaví vítězství ve Světové sérii

Baseballisté San Franciska Giants slaví vítězství ve Světové sérii | Zdroj: Reuters

Hrdinou a nejužitečnějším hráčem finále se stal Madison Bumgarner. Dva zápasy Světové série vyhrál jako začínající nadhazovač Giants, do sedmého nastoupil od páté směny a skvělým výkonem udržel těsný náskok svého týmu.

„Teď ani nejsem unavený. Právě jsme vyhráli Světovou sérii, takže to ani nejde. Je to nádherný pocit být králem ligy,“ zářil pětadvacetiletý Bumgarner.

„Byl výjimečný a zařadil se mezi legendy ligy,“ ocenil ho kouč Giants Bruce Bochy.

Giants vyhráli MLB poosmé a v poslední době jim patří sudé roky. Triumfovali i v letech 2010 a 2012. „Tenhle tým má duši bojovníků. Je skvělý!“ řekl Bochy.

V sedmém finálovém utkání šli Giants do vedení 2:0 ve druhé směně, ale ještě v její dohrávce Royals vyrovnali. Pro vítězný bod San Francisca doběhl ve čtvrté směně Pablo Sandoval díky Michaelu Morsovi, který při odpalu zlomil pálku.

Giants za triumfem táhl nadhazovač Madison Bumgarner | Foto: Reuters

V poslední deváté směně měl Kansas City ještě šanci srovnat. Alex Gordon se při dvou autech po chybě Gregora Blanca v zadním poli dostal až na třetí metu. Další pálkař Salvador Perez mohl homerunem získat výhru a titul pro Royals, ale odpálil jen lehký míč do vzduchu a o rozhodující aut se postaral třetí metař hostů Sandoval.

„Máme za sebou magickou jízdu, ale prohra samozřejmě moc bolí. Chyběl nám jen malý kousek,“ řekl kouč Ned Yost, jehož Royals sahali po prvním titulu po 29 letech. „A teď musíme v příští sezoně zase začít stoupat vzhůru od nuly,“ doplnil.

Světová série, finále play off baseballové MLB - 7. zápas:
Kansas City - San Francisco 2:3, konečný stav série 3:4.

ČTK, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme