Basketbalisté Golden State sahají po rekordu NBA. Překonat ho mohou už v noci

Basketbalisté Golden State pravděpodobně přepíší historickou tabulku NBA. V noci nastoupí k utkání proti Los Angeles Lakers, a pokud uspějí, prodlouží svou vítěznou sérii v nové sezoně na šestnáct zápasů a vytvoří nový rekord soutěže. Zatím se o prvenství dělí s Washingtonem a Houstonem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hvězda Golden State Warriors Stephen Curry zakončuje přes obránce v zápase proti Toronto Raptors

Hvězda Golden State Warriors Stephen Curry zakončuje přes obránce v zápase proti Toronto Raptors | Zdroj: Reuters

Washington měl na svém kontě šňůru patnácti zápasů v řadě v roce 1948, Houston v roce 1993. Letos jsou to hráči Golden State, kteří v sezoně zatím neprohráli a sahají po senzaci.

Pohledný basketbal, skvělý týmový výkon a hlavně Stephen Curry. To jsou hlavní aspekty, díky kterým nemá klub z Oaklandu konkurenci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hráči týmu Golden State Warriors mohou v noci překonat rekord NBA, v cestě jim stojí trápící se Los Angeles Lakers

„Beru to jako něco speciálního. Vyhrát patnáct zápasů v řadě a vyrovnat rekord soutěže je skvělý výsledek. Je to tím, že se na hřišti bavíme, podporujeme se, vzájemně se motivujeme a také nás hodně podporují fanoušci. Doma i venku. Pokusíme se zvítězit i nad Lakers, ale už teď je to obrovský úspěch,“ pochvaluje si situaci nejužitečnější hráč loňské sezony Stephen Curry.

Nezastavitelný střelec má letos průměr více než 32 bodů na zápas. O polovinu méně má jeden z nejlepších hráčů historie Kobe Bryant z Los Angeles Lakers. Těm se nedaří. Basketbalisté Los Angeles dotáhli do vítězného konce pouze dva z dvanácti zápasů a v Západní konferenci jsou poslední.

Důvodem je hlavně špatná souhra a zbytečná střelba ze všemožných pozic. Například sám Bryant proměnil v posledním odehraném utkání pouze 6 z 22 pokusů.

„Myslím, že všichni si musí hrát lépe, nejen Kobe. Problém je, že si nedůvěřujeme, proto si nenahráváme a střílíme přes těsnou obranu. Jsme pod tlakem. Pohyb s míčem prostě není dobrý. Pokud kluci nezačnou věřit jeden druhému, budeme hrát dál špatně,“ popsal situaci v týmu Los Angeles Lakers kouč Byron Scott.

Štěpán Pokorný, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme