Basketbalisté Nymburka porazili v Jadranské lize Partizan Bělehrad

Basketbalisté Nymburka si v Jadranské lize připsali cenný skalp. V pardubické ČEZ aréně porazili účastníka Final Four Euroligy Partizan Bělehrad 73:69. Po sedmi kolech tak mají bilanci pěti výher a dvou porážek. Dvaadvaceti body se na výhře podílel Afik Nissim, jen o bod méně zaznamenal Chester Simmons.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci basketbalistů Nymburka

Fanoušci basketbalistů Nymburka | Zdroj: ČTK

V sestavě Partizanu nastoupil český reprezentant Jan Veselý, kterému ale zápas příliš nevyšel. Připsal si pět ztrát a zaznamenal jen čtyři body.

Český mistr vstoupil do utkání excelentně, když zaznamenal dva tříbodové koše. Postupně si vypracoval osmibodový náskok, který se ale na konci prvního poločasu ztenčil jen na rozdíl dvou bodů. Domácím dělal problémy hlavně australský obr Nathan Jawai. Úvod druhého poločasu vyšel lépe Partizanu, který najednou vedl o deset bodů.

Srbové ale poté začali ztrácet míče a Nymburk se bodově dotáhl především zásluhou Simmonse. Do poslední čtvrtiny šli domácí s dvoubodovým náskokem. Ten navýšili až na šest bodů a až do konce si ho udržovali.

ČEZ Nymburk - Partizan Bělehrad 73:69 (16:15, 37:35, 54:52)

Nejvíce bodů: Nissim 22, Simmons 21, Chán 15, Nečas 5 - Jawai 14, Gist 12, Kecman 10, Katič 9. Fauly: 20:24. Pět chyb: 40. Chán. Trestné hody: 28/24 - 19/15. Trojky: 5:2. Diváci: 6732

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme