Basketbalisté Nymburka rozdrtili v Europe Cupu Hibernii Dublin rekordním rozdílem

Třetí kolo základní skupiny Europe Cupu čekalo dnes večer nymburské basketbalisty. Na domácí palubovce se postavili irskému týmu Hibernia. V zápase potvrdili roli favorita, nedali soupeři sebemenší šanci a zvítězili 106:45.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nymburský Pavel Houška ve třetím kole Europe Cupu v zápase proti irské Hibernii

Nymburský Pavel Houška ve třetím kole Europe Cupu v zápase proti irské Hibernii | Zdroj: ČTK

Minulý týden nebyl pro středočeský Nymburk příliš úspěšný. V pohárovém utkání Europe Cupu podlehli vedoucímu týmu skupinu Bakken Bears a posléze nestačili ani na ligové Pardubice. Výhru jim přinesl až nedělní zápas mezinárodní VTB ligy v Minsku.

„Měli jsme několik dní volno, takže jsme na nezdary zapomněli. V Minsku se to navíc obrátilo a vítězství nám hodně pomohlo,“ komentoval nezdary a přípravu na dnešní utkání Martin Peterka. Dvacetiletá naděje domácích i v zápase působila velice jistě, tak jako celý tým.

Hráči Nymburka si nezdary uplynulého období nepřipouštěli a do zápasu vkročili sebevědomě. Nenechali nic náhodě a od první minuty zatlačili irského soupeře. Vysunutou obranou nutili hostující hráče k chybám. Ti si připsali veliký počet ztrát a Nymburk nemilosrdně trestal.

Po úvodních deseti minutách zápasu svítilo na tabuli skóre 30:12 a bylo jasné, že by se Irové museli radikálně zvednout, aby dokázali středočeskému týmu konkurovat. I přes drobné zlepšení ve druhé čtvrtině zápasu se to hostům nepodařilo a poločasový stav 59:30 byl předzvěstí debaklu.

Ve druhé půlce zápasu dovolili domácí svému soupeři vstřelit pouze 15 bodů a proměnili zbytek utkání v exhibici. Konečné skóre 106:45 je zároveň novým rekordem nedávno vzniklé soutěže. Dosavadní maximum byl rozdíl 36 bodů.V příštím kole se Nymburk potká se slovinským týmem Tajfun Šentjur.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme