Basketbalisté Nymburka si Euroligu znovu nezahrají, prohráli s Hapoelem

Ani na pátý pokus neprošli basketbalisté Nymburka do hlavní fáze Evropské ligy. V kvalifikaci prohráli hned ve čtvrtfinále s Hapoelem Jeruzalém 84:94 a další dvě kola budou již bez nich. Namísto účasti v prestižní soutěži se tak Středočeši znovu pokusí prosadit alespoň v Eurocupu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Nymburka v utkání s Fuenlabradou Madrid

Basketbalisté Nymburka v utkání s Fuenlabradou Madrid | Foto: Vladimír Šigut

Nymburk odjel ke kvalifikačnímu turnaji do belgického Odense bez čtyř důležitých hráčů Luboše Bartoně, Christiana Burnse, Garreta Stutze a Dereka Raivia, kteří mají zdravotní problémy. Šanci tak dostal i mladý odchovanec Martin Kříž.

Podobně jako při pondělním vstupu do domácí NBL se i tentokrát svěřenci trenéra Kestutise Kemzury trápili v obraně.

Často prohrávali souboje jeden na jednoho, potřebná výpomoc v defenzivě ale nepřicházela. I proto si Hapoel vypracoval postupně patnáctibodový náskok.

V závěrečné čtvrtině se Nymburk i díky čtyřem trojkám Tre Simmonse a zónové obraně ještě vzmohl ke zdramatizování duelu, izraelský soupeř si ale zápas už pohlídal a vyřadil českého ligového giganta z kvalifikačního turnaje.

Kvalifikace o postup do Evropské ligy basketbalistů:

Hapoel Jeruzalém - Nymburk 94:84 (24:21, 48:39, 72:56)
Nejvíce bodů: Wright 22, Jones 16, Kitchen 15, Smith 14 - Washington a Simmons po 18, Rančík 15, Welsch 10, Kříž 9. Fauly: 19:22. Trestné hody: 24/17 - 18/14. Doskoky: 34:32. Trojky: 1:6.

Marek Augustin, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme