Basketbalisté Nymburka vyhráli eurocupový zápas v Seville

Na třetí pokus vyhráli basketbalisté Nymburka zápas Eurocupu na půdě soupeře. Ve španělské Seville udrželi v závěru těsný náskok a v tabulce skupiny C se dostali před svého soupeře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Nymburka v utkání s Fuenlabradou Madrid

Basketbalisté Nymburka v utkání s Fuenlabradou Madrid | Foto: Vladimír Šigut

Nymburk se sice v úvodu zápasu dostal do malého vedení, to ale hráči domácího Baloncesta Sevilla dotáhli a ve druhé čtvrtině si získali až sedmibodový náskok. Pak ale český tým zpřesnil obranu a na konci první poloviny hrací doby ho Tre Simmons a Darius Washington poslali do vedení 34:32.

Američané Washington a Simmos byli ústředními postavami výkonu Středočechů i ve třetí a čtvrté čtvrtině. Český zástupce v Eurocupu si vypracoval šestibodový náskok, který se mu v závěru hodil. V posledních minutách Sevilla stahovala, ale dostala se na rozdíl jediného bodu.

Vítězství 66:65 je prvním venkovním ziskem Nymburka v letošní skupině Eurocupu. Díky němu se také dostal před Sevillu v tabulce skupiny C. Příští zápas evropské soutěže hrají nymburští basketbalisté příští úterý v pražských Holešovicích s Nancy, se kterým první střetnutí prohráli o 2 body.

Utkání 5. kola skupiny C Evropského poháru basketbalistů:
Sevilla - Nymburk 65:66 (13:10, 32:34, 43:49)
Nejvíce bodů: Porzingis a Hernangomez po 13, Byars 10, Rodríguez 8 - Washington a Simmons po 14, Benda 10, Welsch 8. Fauly: 14:18. Trestné hody: 16/13 - 10/8. Trojky: 6:6. Doskoky: 31:33.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme