Basketbalisté potvrdili skvělý vstup do ME, Ukrajinu porazili 78:64

Dva zápasy, dvě výhry. Suverénní vstup do mistrovství Evropy potvrdil český výběr v duelu s Ukrajinou, kterou porazil o 14 bodů 78:64. Nejlepším střelcem byl opět Jan Veselý, který zatížil ukrajinské konto 19 body, jen o dva body méně zaznamenal Pavel Pumprla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výhru nad Ukrajinou dirigoval Tomáš Satoranský

Výhru nad Ukrajinou dirigoval Tomáš Satoranský | Zdroj: ČTK

Basketbalisté k utkání nastoupili jen 45 minut poté, co si fotbalisté na zhruba kilometr vzdáleném stadionu zajistili výhrou 2:1 nad Lotyšskem postup na mistrovství Evropy do Francie. A svěřence trenéra Ronena Ginzburga jako by to namotivovalo a sami udělali výrazný krok směrem k postupu do vyřazovacích bojů, které bude hostit Francie.

Od začátku dokázali eliminovat ukrajinskou sílu pod košem v čele s pivotem Fesenkem. O hráče se zkušenostmi z NBA se staral zejména Jan Veselý. Češi se sami naopak dostávali k efektním smečím a pokračovali ve výborném výkonu z předchozího utkání s Estonskem.

V něm se v útoku tolik nedařilo Pavlu Pumprlovi, tentokrát však vyhlášený obranář v útoku zářil a se 17 body patřil k nejlepším střelcům utkání.

Od 14. minuty se český náskok začal rapidně navyšovat, a to až na 24 bodů. Když Češi zásluhou Tomáše Satoranského zachytili i nástup do druhé půle, Ukrajina už nenašla sílu na zvrat.

Čeští fanoušci, kterých byla v hale převaha, tak mohli v poslední čtvrtině vyvolávat jména svých hrdinů a oslavovat důležité vítězství. Trenér Rone Ginzburg navíc mohl znovu protočit sestavu a pošetřit síly.

Mistrovství Evropy basketbalistů - skupina D:
ČR - Ukrajina 78:64 (20:14, 46:30, 65:45)
Nejvíce bodů: Veselý 19, Pumprla 17, Satoranský 15 - Fesenko 14, Randle 12, Lukašov 9. Rozhodčí: Perez (Šp.), Mogulkoc (Tur.), Balak (Izr.). Fauly: 18:17. Trestné hody: 16/9 - 15/9. Trojky: 3:5. Doskoky: 41:39.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme