Basketbalistky čeká osmifinále s Kanadou, na rehabilitaci mají necelý den

Po porážce se Španělskem mají české basketbalistky druhý pokus probojovat se do čtvrtfinále mistrovství světa. Na úvod vyřazovacích bojů nastoupí v turecké Ankaře proti Kanadě. Víc než soupeř ale hráčky zajímala především regenerace. Oba duely dělí pouhých dvaadvacet hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Osmifinále s Kanadou uvidí Ankara Aréna, v případě vítězství se Češky přesunou do Istanbulu.jpeg

Osmifinále s Kanadou uvidí Ankara Aréna, v případě vítězství se Češky přesunou do Istanbulu.jpeg | Zdroj: ČTK

Program světového šampionátu je skutečně nabitý. Na rozdíl od Evropy, kde se hraje téměř tři týdny, turecký turnaj nabízí pouze devět hracích dnů.

„Je to MS, takže každý tým je unavený. Každý hraje nějaký styl a není čas se na to vymlouvat. Je to jednou za čtyři roky a je to o morálce, musíme dát do zápasu všechno,“ říká Romana Hejdová. Nepatří k nejvytíženějším hráčkám. Ani tradiční opory si podle ní ovšem na únavu nestěžují.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dva zápasy české basketbalové reprezentace dělí necelý den, s reprezentantkami mluvil reportér ČRo Pavel Petr

„Máme rehabilitace, lymfatické kalhoty a hodně dalších věci, takže prostor na regeneraci je. Každý regeneruje, jak chce. A nikdo si zatím nestěžoval, že by byl výrazně unavený,“ říká šestadvacetileté křídlo hrající ve francouzském Angers.

Případnou únavu smazává motivace, postup mezi osm nejlepších celků šampionátu představuje velkou výzvu. Snad největší pro Petru Kulichovou, která v Istanbulu, kde se závěr šampionátu hraje, obléká v klubové soutěži dres Besiktase.

„Chtěla jsem skupinu v Istanbulu. Bohužel hrajeme v Ankaře, což není moc hezké město, ale zase je tam krásná a obrovská hala. Pokud vyhrajeme, tak budeme hrát v Istanbulu. Doufám, že to vyjde a že si tam MS zahraju,“ věří zkušená pivotka.

Osmifinálový soupeř Kanada není pro české basketbalistky neznámým protivníkem. Dlouhé čtyři roky ale Češky ve vzájemné konfrontaci nepoznaly radost z vítězství. Až na srpnovém turnaji v Karlových Varech.

„Kanada není basketbalová země, ale hráčky studují a hrají v USA. Jejich basketbalové umění je velice dobré. Jsem rád, že jsme v Karlových Varech s Kanadou mohli hrát a trochu si napravit psychiku. Vítězství svou cenu určitě má,“ je přesvědčen před startem vyřazovacích bojů trenér Lubor Blažek.

Radiožurnál vám z osmifinálového utkání nabídne reportážní vstupy. Celý průběh pak můžete slyšet na streamu Český rozhlas Sport na webu zpravy.rozhlas.cz a v mobilních aplikacích.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme