Basketbalistky na USA nestačily, poslední zápas před MS prohrály 41:76

Generálka na turecké mistrovství světa českým basketbalistkám nevyšla. S obhajujícími světovými šampionkami z USA ve druhé polovině zápasu ztratily krok a prohrály vysoko 41:76. První zápas na mistrovství světa hrají již v sobotu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Recept na Američanky nanašla ani Jana Veselá

Recept na Američanky nanašla ani Jana Veselá | Zdroj: ČTK

Favorizované Američanky byly od prvních minut na palubovce lepší a postupně navyšovaly svůj náskok, která po osmi a půl minutách dosáhl už jedenácti bodů. V závěru prvního dějství ale český tým snížil na sedmibodový rozdíl.

Ve druhé desetiminutovce narostl náskok USA o tři body a Česká republika prohrává 23:33. Obě mužstva ale měla velké problémy s úspěšností střelby přededvším za dva body. Nejlepší českou střelkyní 1. poločasu byla Petra Kulichová s devíti body.

Do rozhodujícího trháku šly soupeřky českého týmu ve 3. čtvrtině. Týmu USA zlepšil střelbu a jednoznačně předčil českou reprezentaci v doskocích. Češky získaly ve třetím dějství 8 bodů oproti americkým 22 a deset minut před koncem prohrávaly už 29:55.

Posledních 10 minut hry proměnil americký výběr v jasnou záležitost, domácí hráčky nestíhaly a zápas navíc nedohrála opora národního týmu Petra Kulichová. 4 800 diváků v Holešovicích nakonec vidělo jednoznačnou prohru české reprezentace 41:76.

Po zápase už oba týmy odcestují do Turecka. Českou reprezentaci čeká už v sobotu v Ankaře první zápas s Brazílií. Následně se utkají ještě Japonskem a Španělskem. Na Američanky čeká ve skupině D Čína, Srbsko a Angola.

Přípravné utkání basketbalistek před MS v Praze:
ČR - USA 41:76 (12:19, 23:33, 31:55)
Nejvíce bodů: Kulichová 9, Burgrová 8, Elhotová a Vítečková po 6 - Charlesová 16, Ogwumikeová 12, Stewardová 9, Taurasiová 8. Fauly: 15:14. Trestné hody: 2/1 - 14/12. Trojky: 0:4. Diváci: 4800.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme