Basketbalistky rozehrají ME s Černou Horou. Hodně těžký soupeř, tvrdí trenéři

Skončit do pátého místa a vybojovat si účast v olympijské kvalifikaci. Takové přání mají na startu mistrovství Evropy v Rumunsku české basketbalistky. Do téměř tři týdny dlouhého turnaje vstoupí svěřenkyně trenéra Lubora Blažka zápasem proti Černé Hoře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jana Veselá (v červeném) patří mezi nejzkušenější basketbalistky v českém týmu

Jana Veselá (v červeném) patří mezi nejzkušenější basketbalistky v českém týmu | Foto: Václav Mudra/ ČBF

Češky mají o svém cíli pro evropský šampionát jasno. Vítěz postupuje přímo na olympiádu, týmy na druhém až pátém místě si o turnaj pod pěti kruhy ještě zahrají v kvalifikaci.

Už první zápas tak může mnohé o ambicích naznačit. Aktuální formu prověří hráčky Černé Hory.

Přehrát

00:00 / 00:00

S asistentem trenéra českých basketbalistek Ivanem Benešem mluvil o úvodním soupeři na ME Pavel Petr

„Na turnajích, co jsme sledovali, měly velice dobré začátky a dokázaly porážet favority. Akorát v závěrech doplácely na úzkou rotaci, hrály na šest, maximálně sedm hráček. Pro začátek jde o hodně těžkého soupeře,“ uvědomuje si asistent trenéra Ivan Beneš.

Je ale zároveň přesvědčen, že vstup do turnaje jeho svěřenkyně zvládnou.

„Věřím, že jsou holky připravené dobře, dělali jsme pro to maximum. V závěru přípravy se nám to zdravotně lehce zkomplikovalo. Věřím, že doktoři dali všechny hráčky dohromady,“ doufá Ivan Bene.

Basketbalistky musí změnit styl hry. Na ME nastoupí bez tradičních opor

Číst článek

Žádná absence by tak neměla ohrozit složení týmu pro úvodní duel. Sebevědomí hráčkám nechybí, možnost startu na olympijských hrách je pro hráčky dostatečně velkou motivací.

„Evropské týmy se každým rokem zlepšují, bude se o to chtít poprat víc jak sedm osm týmů. I my na to máme tým,“ je přesvědčená Tereza Vyoralová.

Přímý přenos úvodního utkání českých basketbalistek na šampionátu s Černou Horou uslyšíte od 17 hodin prostřednictvím streamu Český rozhlas Sport na našem webu nebo v mobilní aplikaci iRadio.

České basketbalistky už jsou v dějišti mistrovství Evropy, rumunském Temešváru | Foto: Martin Peterka, ČBF

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme