Basketbalistky si po prohře s Tureckem zavřely dveře do čtvrtfinále ME i na olympiádu

Basketbalistky České republiky nepostoupily z osmifinálové skupiny mistrovství Evropy, když v posledním utkání prohrály s Tureckem a ztratily tak i šanci probojovat se na olympijské hry do Rio de Janeira.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitánka českých basketbalistek Veronika Bortelová hraje na evropském šampionátu s nulou

Kapitánka českých basketbalistek Veronika Bortelová hraje na evropském šampionátu s nulou | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Obě družstva se soustředila spíše na bezchybnou obranu, a tak se nekonaly žádné střelecké dostihy. První poločas byl hodně vyrovnaný a skončil rozdílem jednoho bodu.

Po přestávce se zasekl český útok úplně. Za šest minut nevstřelily Češky ani jeden bod a Turecko se dostalo do jedenáctibodového trháku.

Na konci třetí části byl rozdíl už čtrnáctibodový, když svěřenkyně Lubora Blažka nastřílely za celou desetiminutovku pouze 5 bodů.

V závěrečné části ještě dokázaly české basketbalistky šňůrou šesti bodů stáhnout náskok soupeřek pouze na 46:51, ale pak se dvakrát prosadila Yilmazová a favoritky se definitivně uklidnily.

Česká reprezentace prohrála 48:59 a ztratila šanci na postup ze skupiny. Stejně tak přišla o šanci postoupit na olympijské hry 2016 do Rio de Janeira.

Osmifinále mistrovství Evropy basketbalistek v Maďarsku:

ČR - Turecko 48:59 (10:11, 25:26, 30:44)
Nejvíce bodů: Stejskalová 12, Elhotová 10, Burgrová 8 - Yilmazová 23, Sandersová 12, Albenová 11. Fauly: 17:16. Trestné hody: 7/4 - 14/13. Doskoky: 34:38. Trojky: 4:2.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme