Basketbalistky USK čeká v play-off EL italské Schio. Sehrané družstvo na vítězné vlně, říká Hejková

Obhájkyně euroligového titulu, basketbalistky USK Praha ve svém posledním vystoupení ve skupinové fázi evropské ligy prohrály s ruským Jekatěrinburgem a do play-off se tak kvalifikovaly ze třetí příčky. Čtvrtfinále zahájí na palubovce soupeře, kterým bude druhý celek skupiny A, italské Schio. Pražanky se sice vyhnou dlouhému cestování, jak si přály, ale na druhé straně, jak řekla trenérka Hejková, čeká je sehrané družstvo na vítězné vlně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistky USK Praha se o o postup do letošního Final Four utkají s italským Schiem

Basketbalistky USK Praha se o o postup do letošního Final Four utkají s italským Schiem | Zdroj: ČTK

„Co se týče hry, vybírat si nebudeme, to je úplně jedno. Je vidět, že i s takovým soupeřem, jako je Jekatěrinburg, jsme vydržely tři čtvrtiny i v okleštěné sestavě. Takže z druhé skupiny můžeme hrát opravdu s každým. A jediné, co může být pro nás zajímavé, je, že přece jen do Kursku se těžko cestuje,“ říkala těsně po skončení závěrečného zápasu ve skupině trenérka pražského celku Natália Hejková.

V tu chvíli ještě nebylo jasné, proti komu ve čtvrtfinále vlastně nastoupí. O tom, že to nebude ta horší varianta pro všechny, tedy ruský Kursk, se rozhodlo až o několik desítek minut později. O Final Four se basketbalistky USK utkají s italským Schiem.

„Je to tým, který se oproti minulé sezoně moc nezměnil, chytil dobrou vlnu a na ní se veze a těží z dobré nálady a toho, že se jim daří,“ připomíná Hejková.

Její svěřenkyně stejně jako před loňskou jízdou play-off, která skončila historicky prvním titulem, postupují ze třetího místa. Ale v tomhle paralelu zkušená koučka zase až tak nehledá.

„Byla bych ráda, kdyby to tak bylo, že zopakujeme historii. Bylo by to úplně fantastické, ale letos máme mnohem větší smůlu na zranění,“ připomněla.

Mimo hru jsou momentálně dvě velmi důležité hráčky, Sonja Petrovičová s Američankou Candice Dupreeovou, které by tým pro play-off a udržení reálných šancí na obhajobu bezpodmínečně potřeboval.

„Před čtvrtfinále se nám vrátí jedna. Druhá se jistě nevrátí. Ta se vrátí jedině v případě, že postoupíme do Final Four,“ zůstávala tajemná Natália Hejková. Po chvíli ale dodala: „Budeme spoléhat na to, že se vrátí Sonja Petrovičová.“

I proto vedení klubu v čele s trenérkou reálně zvažuje, že se pokusí kádr ještě doplnit, ale jak Hejková zdůraznila, ne za každou cenu. „Možná o nějakou Evropanku, ale to je velmi složité v tuto chvíli někoho najít, aby nám byl schopný pomoci,“ přiznala trenérka.

V následujících 14 dnech čeká basketbalistky ZVVZ USK Praha reprezentační pauza. První čtvrtfinálové utkání na italské půdě čeká Pražanky 8. března.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme