Basketbalistky USK Praha jsou ve Final Four Euroligy. Doma porazily Salamancu

Historický postup mezi 4 nejlepší týmy ženské basketbalové Euroligy slaví basketbalistky USK Praha. V odvetném zápase vyřazovací části výrazně porazily favorizovanou Salamancu 72:43. Neuškodila jim ani absence Evy Vítečkové, která ukončila kariéru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Druhé utkání čtvrtfinále play off Evropské ligy basketbalistek USK Praha - Salamanca 6. března v Praze. Kateřina Elhotová (vlevo) z ZVVZ USK Praha a MartaXargayová ze Salamancy

Druhé utkání čtvrtfinále play off Evropské ligy basketbalistek USK Praha - Salamanca 6. března v Praze. Kateřina Elhotová (vlevo) z ZVVZ USK Praha a MartaXargayová ze Salamancy | Zdroj: ČTK

Za úspěchem Pražanky vykročily už těsným vítězstvím v Salamance a i domácí odvetu zvládl tým Natálie Hejkové skvěle. Už v první čtvrtině si vypracovaly desetibodový náskok, který si i přes snahu Španělek udržely do konce poločasu.

Druhý poločas se stal exhibicí v podání USK. Nová pražská hala Královka strávila závěrečné minuty vestoje a užívala si konečné vítězství 72:43, kterým pražský tým původně favorizovaného soupeře s přehledem vyřadil a postoupil do Final Four.

Oslavy si na palubovce neužívala Eva Vítečková. Dlouholetá opora týmu před zápasem předčasně ukončila kariéru a čekají ji mateřské povinnosti.

Hráčky ZVVZ USK Praha si závěrečnou fázi Euroligy zahrají vůbec poprvé v historii. Z českých týmů se to doposud povedlo pouze brněnskému celku, který ale v této sezoně evropské soutěže ani jednou nevyhrál.

Čtvrtfinále play off Evropské ligy basketbalistek - 2. zápas:
ZVVZ USK Praha - Salamanca 72:43 (20:10, 38:27, 49:35)
Nejvíce bodů: Petrovičová 16, D. Robinsonová 15, Hanušová 14 - A. Robinsonová 15, Ferrariová 11. Fauly: 18:18. Trestné hody: 14/11 - 17/10. Trojky: 3:5. Doskoky: 39:30. Konečný stav série: 2:0.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme