Basketbalistky USK Praha porazily Schio a stále živí naději na obhajobu euroligového titulu

Basketbalistky ZVVZ USK Praha si podruhé za sebou zahrají Final Four Evropské ligy a stále mají šanci obhájit loňský titul. Po úvodní výhře ve Schiu vyhrály i domácí odvetu čtvrtfinále zcela jednoznačně 86:53 a postoupily mezi čtyři nejlepší celky soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistka pražského USK Sonja Petrovičová (vpravo) v utkání proti italskému Schiu (archivní foto)

Basketbalistka pražského USK Sonja Petrovičová (vpravo) v utkání proti italskému Schiu (archivní foto) | Zdroj: ČTK

Dvakrát za sebou se to z českých týmů povedlo naposledy před deseti lety Brnu, které bylo ve Final Four celkem sedmkrát.

Pražanky opět předváděly skvělou obranu a první čtyři minuty nedovolily soupeři ani bod. O rychlé devítibodové však brzy přišly. Navíc se v dresu Schia ve druhé čtvrtině rozstřílela italská reprezentantka Raffaella Masciadriová a Italky šly dokonce do vedení.

Jenže USK držela Kateřina Elhotová, autorka 24 bodů. Domácí hráčky k tomu znovu vytáhly obranu na celé hřiště, získaly několik míčů a před poločasem si vytvořily šestibodový náskok.

Schio výrazně lépe bránilo Kiu Vaughnovou, která zářila v prvním utkání a byla vyhlášena nejužitečnější hráčkou kola. V zakončení se trápila i Sonja Petrovičová, dařilo se však nové posile Anete Šteinbergaové. A když k tomu domácí hráčky přidaly brejky, v úvodu druhé půle rychle odskočily na třináct bodů.

Elhotová nadále potvrzovala, proč o ni mají zájem mistryně WNBA, a celý tým USK hrál výrazně lépe než v první půli. Na skóre se to projevilo a po šňůře 18:3 bylo o vítězi jasno.

Vysokoškolačky však nepolevovaly, navíc se v útoku chytla i Petrovičová. Výsledkem byl suverénní postup, který po nepřesvědčivých výkonech v základní části naznačil, že hráčky USK našly formu v pravou chvíli.

ČTK, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme