Basketbalistky USK Praha získaly pátý ligový titul v řadě

Basketbalistky USK praha přidaly po titulu v Eurolize i prvenství v české nejvyšší soutěži, kterou ovládly popáté v řadě a celkově podeváté v historii. Soupeřky z Hradec Králové porazily ve třetím finálovém duelu 90:44 a serii ovládly jasně 3:0 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistky USK se radují z již devátého titulu ve své klubové historii

Basketbalistky USK se radují z již devátého titulu ve své klubové historii | Zdroj: ČTK

Favoritky finálové série vyhrály oba předchozí duely o více než 40 bodů a suverénním způsobem vstoupily i do třetího vzájemného souboje.

Po čtrnácti odehraných minutách už měly hráčky USK dvacetibodový náskok a v úvodní čtvrtině dovolily soupeřkám všeho všudy pouhých sedm bodů.

Velmi dobrým výkonem se blýskly zejména Danielle Robinsonová s Alenou Hanušovou, díky kterým šly Pražanky do kabin s vedením 46:24. Hanušová, která byla posléze vyhlášena nejužitečnější hráčkou série, nastřílela 21 bodů.

Basketbalistky Hradce nezachytávaly rychlé protiútoky a soupeřkám nestačily ani pod košem. Skóre tak narůstalo i ve druhém poločase a nakonec se zastavilo na čísle 90:44.

Čerstvé šampionky Evropské ligy v české soutěži nenašly přemožitele už dva roky a 62 zápasů v řadě.


Finále play-off basketbalové ligy žen - 3. zápas:

USK Praha - Hradec Králové 90:44 (22:7, 46:24, 70:34)
Nejvíce bodů: Hanušová 21, Veselá a Burgrová po 12, Kat. Elhotová 10 - Lichtarovičová 18, Kuthanová 10, Zavázalová 5. Fauly: 15:15. Trestné hody: 11/6 - 8/5. Trojky: 4:5. Doskoky: 44:30. Konečný stav série: 3:0.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme