Basketbalistky v osmifinále MS rozdrtily Koreu 96:65

České basketbalistky vstoupily do osmifinálové fáze světového šampionátu v České republice jasnou výhrou nad Koreou. Své soupeřky porazily vysoko 96:65 a ukázaly, že cesta do čtvrtfinále je pro ně otevřená.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Edita Šujanová bojuje s korejskou obranou

Edita Šujanová bojuje s korejskou obranou | Zdroj: ČTK

Po oboustranně rozpačitém úvodu se jako první uvolnily Korejky a zásluhou přesné střelby za tři body šly do vedení. Pak se ale tato disciplína začala snad poprvé na šampionátu dařit i Češkám, které hnány bouřlivou atmosférou v hale Vodova odskočily po první čtvrtině svým soupeřkám na 28:16.

Ve druhé čtvrtině časké basketbalistky využívaly své výškové převahy a zlepšily obrannou fázi hry. Díky tomu se dostaly až do 19-ti bodového trháku. Korejky pak ale také přidaly směrem dozadu ve střelbě byly přesnější. Češky ale do poločasu udržely nadějný náskok 49:33.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalistky hladce smetly Koreu

Ve třetí části svěřenkyně trenéra Blažka dobře bránily hbité Korejky a ty znervózněly. Češky naopak uvolněným výkonem ještě zvýšily svůj náskok na rozdíl třiadvaceti bodů. Ve střelbě za tři body se skvěle dařilo Evě Vítečkové.

V závěrečné čtvrtině jako by už oba týmy věděly, jakým výsledkem utkání skončí, a zápas se tak proměnil v útočnou podívanou. České hráčky nepolevily v koncentraci a bavily zaplněné ochozy. Jediným otazníkem pak už bylo, jestli svým soupeřkám nastřílí stovku. To se sice nepodařilo, ale bouřící hala Vodova měla proč aplaudovat.

Po výhře nad druhým týmem základní skupiny C tak Češky ukázaly, že to s postupem do čtvrtfinále myslí vážně. Dalšími soupeřkami českého výběru bude v úterý Španělsko.

Pavel Petr, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme