Basketbalistky vyhrály i druhý zápas na MS. Japonsko porazily 71:57

České basketbalistky zvládly na mistrovství světa v Turecku i druhý zápas. Japonský výběr porazily díky skvělé poslední čtvrtině 71:57 a s předstihem si zajistily postup ze skupiny. Poslední zápas odehraje reprezentace v úterý se Španělskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na vítězství českého týmu se podílela i Jana Veselá

Na vítězství českého týmu se podílela i Jana Veselá | Zdroj: ČTK

Stejně jako včera proti Brazílii prohrávaly v úvodu Češky o pět bodů. Rychlé a dobře bránící Japonky ale nadějné vedení ještě během první desetiminutovky ztratily a první čtvrtinu vyhrál český výběr 18:16. Na palubovce se také objevily obě české pivotky, které trápily problémy s kotníkem - Ilona Burgrová i Petra Kulichová.

Druhých deseti minut zápasu se ale mnohem lépe povedlo asijskému týmu, kterému šla dobře střelba za 3 body a prosazoval se i pod košem. První poločas skončil vedením Japonska o pět bodů 38:33.

V úvodu druhé poloviny zápasu si Japonky hlídaly těsný náskok a mírně ho navyšovaly v závěru 3. čtvrtiiny se ale Češky dotáhly ze stavu 40:47 na 48:48. V posledních sekundách třetího dějství se díky úspěšné trojce Kateřiny Elhotové dostali do vedení 53:51.

Kotník bude proti Španělsku v pořádku, těší se Petra Kulichová

Číst článek

Rozhodnutí přišlo v úvodu poslední čtvrtiny zápasu. Kateřiny Elhotovou a Bartoňovou doplnila úspěšnou střelou Ilona Burgrová a Češky vedly o 9 bodů.

Díky využití vysokých hráček pod košem národní tým až do konce zápasu zvyšoval své vedení a nakonec zvítězil 71:57. Po dvou zápasech mají Češky dvě výhry a jistý postup ze skupiny, kterou uzavřou úterním zápasem s favorizovaným Španělskem. Nejlepší střelkyní byla uzdravená Petra Kulichová, která k 19 bodům přidala i 9 doskoků.

Utkání skupiny A mistrovství světa basketbalistek v Ankaře:
ČR - Japonsko 71:57 (18:16, 33:38, 53:51)
Nejvíce bodů: Kulichová 19, Elhotová 18, Burgrová 13, Bartoňová 11 - Mijamotová 16, Tokašikiová 10, Takadaová 7. Rozhodčí: Sampietro (Arg.), Gueye (Sen.), Pantherová (Něm.). Fauly: 23:15. Trestné hody: 11/4 - 19/11. Doskoky: 36:30. Trojky: 5:6.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme