Basketbalisty Nymburku udrží v Eurocupu pouze výhra v Seville

Být či nebýt - to je alespoň v rámci základní skupiny G basketbalového Eurocupu otázka, na kterou dnes budou hledat ve Španělsku odpověď hráči sedminásobného českého mistra z Nymburku. V předposledním zápase základní skupiny G Eurocupu se představí ve španělské Seville a nesmějí prohrát, pokud chtějí myslet na postup mezi šestnáct nejlepších týmů této basketbalové soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

basketbalový míč

basketbalový míč | Foto: stock exchange

V loňském ročníku postoupil Nymburk v Eurocupu mezi nejlepší osmičku, letos se ale zatím nejen v této evropské soutěži ale i v Jadranské lize trápí. Pokud chce tentokrát postoupit ze skupiny nezbývá mu než ve Španělsku vyhrát. Že to je hodně smělé přání, naznačil už úvodní domácí duel, ve kterém český mistr podlehl Seville o 16 bodů.

"Posledních pět minut jsme shořeli jako svíčka a rozdíl se vyšplhal na šestnáct bodů. Do té doby jsme drželi soupeře na tři až pět bodů, což by bylo do odvety přijatelný. Nicméně nám tam stačí v uvozovkách jenom zvítězit jakýmkoliv rozdílem, takže máme šanci na postup," vzpomíná mj. na listopadový duel v Pardubicích nymburské křídlo Radek Nečas.

Že jde i takový tým jakým je Cajasol ale na jeho palubovce porazit, dokázal případ vedoucího týmu nymburské skupiny Hapoelu Jeruzalém. Ten přijel do Španělska s velkým sebevědomím a nakonec si také odvezl výhru. Právě sebevědomí je ale to, čím nymburští svěřenci trenéra Ginzburga momentálně zrovna neoplývají. Jen v Jadranské lize prohráli všechny čtyři poslední zápasy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalisty Nymburku udrží v Eurocupu pouze výhra v Seville

"Musíme to hodit za hlavu, nic jiného nám nezbývá. Zápas v Seville je zápasem roku o bytí a nebytí v Eurocupu," je si Nečas vědom důležitosti nadcházejícího zápasu. Postup ze skupiny v Eurocupu byl přitom před sezonou hlavním cílem vedení středočeského klubu. Faktory jakými jsou ztráta formy způsobená při premiéře v Jadranské lize i velkou porcí zápasů v kombinaci s neustálým cestováním a navíc i těžkým eurocupovým losem, nyní ale značně naplnění tohoto cíle znemožňují.

Přesto Nečas i ostatní hráči nic dopředu nevzdávají a před vystoupením ve Španělsku burcují k maximální soustředěnosti. Příklad Hapoelu Jeruzalém je v tomto ohledu více než inspirativní. "Jeruzalém je tam porazil a my jsme doma porazili Jeruzalém.Tak si myslím, že bychom mohli vyhrát," hodnotí stručně, jasně a hlavně pozitivně nymburský Pavel Slezák. O budoucnosti středočeského klubu v letošní ročníku Eurocupu bude jasněji od půl deváté večer, kdy duel v Seville začíná.

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme