Basketbalová reprezentace se nesmí v utkání s Kyprem nechat vyprovokovat

Českou basketbalovou reprezentaci čeká druhý zápas evropské kvalifikace. Povzbuzeni výhrou na Slovensku Češi hostí Kypr. V děčínské sportovní hale začíná duel v 18 hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová hala bude sloužit i basketbalu

Nová hala bude sloužit i basketbalu | Foto: Fotobanka PhotoRack

Ve druhém kvalifikačním utkání jsou Češi jednoznačně fvoritem. Hráči však odmítají možnost, že by basketbalově neznámého protivníka podcenili. I on má své přednosti.

„Vypadá to, že mají velice dobré střelce,když jsou volní, tak se nebojí vystřelit. Nebude to určitě snadný soupeř,“ domnívá se kapitán Petr Benda. Pravdou je, že pro český výběr hovoří především kvalita hráčského kádru a silná lavička.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalová reprezentace se nesmí v utkání s Kyprem nechat vyprovokovat

„Tam by určitě měla být přednost, že u nás může hrát opravdu kdokoli. Je to vidět na tom, že když se podíváme, kdo dával ve kterých zápasech body, tak nikdo výrazně neodskakuje a vždycky dáme hodně bodů. Kdokoli je nahraditelný a dokážeme se zastoupit,“ potvrzuje na křídle hrající Pavel Pumprla.

Vyvíjejí tlak na rozhodčí

„Mají jednu silnou stránku, že dokážou rozhodit koncept, nejen soupeři ale i rozhodčím. Musím říct, že když jsme viděli první utkání s Bulharskem, tak tam došlo k hromadné šarvátce. Jak to bývá u těch balkánských týmů. Všech pět jejich hráčů dokáže vytvářet tlak na všechny tři rozhodčí,“ varuje Trenér Pavel Budínský.

Zkrátka, nesoustředí se pouze na hru samotnou. Co proto bude rozhodovat?

„Důležité bude udržet emocionální disciplínu, abychom se věnovali sami sobě. Oni takhle rozhodili Rakousko, které bylo v našich očích lepším týmem, ale oni úplně zapomněli hrát basket a soustředili se na tyhle věci. Oni vás pošťuchují, vyvádějí vás s rytmu a úplně vás rozhodí. Nakonec vyhráli o šest bodů a odcházeli s úsměvem do šatny,“ říká Pavel Budínský.

Češi ale hrají před domácím publikem a věří, že specifické prostředí děčínské haly jim bude svědčit. Zápas evropské kvalifikace basketbalistů mezi Českem a Kyprem zahajuje s úderem osmnácté hodiny.

Pavel Petr, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme