Basketbalový Nymburk zdolal Sevillu v prodloužení a v Eurocupu postupuje

Basketbalisté Nymburka zastavili v Eurocupu sérii proher a díky tomu postoupili do další fáze. Několikanásobný český mistr musel prakticky celý druhý poločas dotahovat, přesto nakonec utkání poslal do prodloužení 6 sekund před koncem čtvrté čtvrtiny svým košem Petr Benda. V nastevené pětiminutovce Nymburk dominoval a nakonec vyhrál 91:82.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nymburský Garrett Stutz (vlevo) brání pod košem pivota Sevilly Ondřeje Balvína

Nymburský Garrett Stutz (vlevo) brání pod košem pivota Sevilly Ondřeje Balvína | Zdroj: ČTK

Dramatické utkání se změnilo v galapředstavení Petra Bendy. Tento podkošový hráč dokázal dvakrát z pohledu Nymburka otočit nepříznivý stav zápasu.

Navíc pár sekund před koncem normální hrací doby poslal po spolupráci s Chestrem Simmonsem, kterému se především v úvodu nedařilo, utkání do prodloužení. A v něm už oba zmínění excelovali.

Benda dal v prodloužení první koš a Simmons hned několika trojkovými pokusy definitivně zlomil odpor soupeře. Nymburk se tak s bilancí pěti vítězství a pěti porážek probojoval mezi dvaatřicet nejlepších týmů Eurocupu.

Španělskou Sevillu, která už měla účast v další fázi soutěže jistou, táhl český 216 centimetrů vysoký reprezentant Ondřej Balvín, který zaznamenal 13 bodů, 19 doskoků a 4 bloky.

Utkání 10. kola skupiny C Evropského poháru basketbalistů:

Nymburk - Sevilla 91:82 po prodl. (19:15, 32:30, 50:56, 76:76)
Nejvíce bodů: Burns 19, Simmons 18, Benda 16, Welsch a Bartoň po 10 - Thames 17, Balvín 13, Oriola 12, Gallardo 11. Fauly: 21:15. Trestné hody: 10/8 - 17/11. Trojky: 11:11. Doskoky: 42:40

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme