Baumrtová odpočítává dny do Ria, v současné době se jí ale příliš nedaří

Přesně za rok budou slavnostně zahájeny olympijské hry v brazilském Riu a už teď mají účast na nich jistou tři čeští plavci. Patří mezi ně i mistryně Evropy z roku 2013 Simona Baumrtová, které ale aktuální forma příliš na klidu nepřidává. Na probíhajícím světovém šampionátu ruské Kazani má za sebou totiž po dnešku už dva starty a ani v jednom z nich nedokázala projít z rozplaveb do semifinále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Baumrtová může začít v dějišti plaveckého MS v ruské Kazani odpočítávat dny do startu OH 2016 v Riu

Simona Baumrtová může začít v dějišti plaveckého MS v ruské Kazani odpočítávat dny do startu OH 2016 v Riu | Foto: Michal Jurman

„Zvolili jsme špatnou taktiku, protože jsem udělala přesně do puntíku to, co mi táta řekl: jak držet tempo…“ říkala po 20. místě na znakařské stovce chomutovská blondýnka.

Přímo z Ruska se zapojila i do právě startujícího projektu Českého rozhlasu s názvem Olympijský rok, když přes skype vstoupila na oficiální tiskovou konferenci ke startu projektu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rok do zahájení LOH v Riu se může zdát jako dlouhá doba, ne tak ale samotným sportovcům. Neúspěchy je mohou srážet už teď. Jako například plavkyni Baumrtovou

Olympijský rok bude časosběrným způsobem po dobu jednoho roku mapovat přípravu devíti českých sportovců, včetně jednoho handicapovaného. Baumrtová už teď ví, že začátek jejího příběhu nebude asi příliš veselý.

„Jasně, že mě to štve. Když na to trénuju osm měsíců, mám podat maximální výkon. Nenadělám nic,“ snaží se zůstat nad věcí 23letá reprezentantka po svém druhém startu na světovém šampionátu.

Simona Baumrtová se z ruské Kazaně přes skype zapojila do startu projektu Olympijský rok | Foto: František Kuna

Znakařka Baumrtová nepostoupila na MS z rozplaveb ani na padesátce

Číst článek

V 50metrovém sprintu, ve kterém vybojovala před více než rokem a půl titul mistryně Evropy, skončila opět za hranicí semifinále a opět na 20. místě.

Do projektu Olympijský rok se zapojí moderní pětibojař David Svoboda, vodní slalomář Vavřinec Hradilek, tenistka Lucie Šafářová, kanoista Josef Dostál, plavkyně Simona Baumrtová, chodkyně Anežka Drahotová, judista Lukáš Krpálek, šermíř Alexander Choupenitch a handicapovaný cyklista Jiří Ježek.

„Je strašně pracovitá a myslím si, že se jí olympiáda zase povede, protože se dokáže připravit na to, aby na nejdůležitějších akcích zaplavala dobře,“ povzbuzuje Simonu její reprezentační kolegyně Barbora Závadová, která už má také jistotu olympijského startu v Brazílii.

Potvrdit její slova chce ale Baumrtová ještě na letošním světovém šampionátu, kde ji čeká poslední individuální start v závodě na 200 metrů.

Teď má 365 dnů na to udržet si úsměv a potvrdit vizitku obrovského bojovníka. Jak jí to půjde, můžete sledovat i skrze speciální mobilní aplikaci na webu Českého rozhlasu.

Simona Baumrtová může začít v dějišti plaveckého MS v ruské Kazani odpočítávat dny do startu OH 2016 v Riu | Foto: Michal Jurman

Michal Jurman, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme