Baumrtová se vrátila do milovaného Londýna, na soupeřky chystá kletby z Harryho Pottera

Od konce roku 2013 čeká česká plavkyně Simona Baumrtová na další medaili z velké evropské nebo světové akce. Dobu půstu by ráda ukončila právě dnes a kde jinde, než v jejím milovaném Londýně, který jí učaroval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Znakařka Simona Baumrtová si zatím ME v Londýně užívá podle svých představ

Znakařka Simona Baumrtová si zatím ME v Londýně užívá podle svých představ | Foto: Michal Jurman

„Teplo mám radši než zimu. Trochu svléknout se můžeme pořád, horší je, když si máme oblékat několik vrstev,“ naráží Baumrtová na extrémní teplo v soutěžním bazénu evropského šampionátu i na nezvykle teplé počasí v celém Londýně.

Když se před téměř čtyřmi lety vrhla Simona Baumrtová do tehdy olympijského bazénu v londýnském Aquatic Centru, vzniklo pouto, které je dodnes hodně silné. V roce 2012 pod pěti olympijskými kruhy postoupila do semifinále a až nečekaně obsadila na znakařské stovce 10. místo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Simona Baumrtová chce na soupeřky vyzrát třeba i kletbou Imperio, zjistil v Londýně reportér ČRo Michal Jurman

Návrat do stejného města, stejného areálu i bazénu, jen na mistrovství Evropy, tak probíhal letos i trochu nostalgicky.

„Před čtyřmi lety se mi tu extrémně dařilo. Mám tu ráda a návrat sem byl snazší,“ přiznává 24letá blondýnka, která zároveň doufá, že si coby milovnice všeho, co souvisí s postavou Harryho Pottera, dokáže v Londýně i letos vyčarovat pořádnou formu.

„Na těch zbývajících 7 jedině ‚Avada kedavra‘, nic jiného,“ používá v nadsázce smrtící kletbu na soupeřky. „Nebo bych chtěla použít ‚Imperio‘,“ vzpomněla si česká reprezentantka i na ovládací kouzlo.

Jak ve finále znakařské dvoustovky zabere, bude jasné po osmé večer.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme