Beachvolejbalisté Kubala s Hadravou postoupili na ME do osmifinále

Beachvolejbalisté Přemysl Kubala a Jan Hadrava postoupili na mistrovství Evropy v Klagenfurtu do osmifinále. Po postupu ze základní části vyřadili v prvním kole play-off 24. nasazený pár Barsuk, Koškarem z Ruska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přemysl Kubala (vpravo) se sám diví nad postupem do bojů o medaile na Evropských hrách

Přemysl Kubala (vpravo) se sám diví nad postupem do bojů o medaile na Evropských hrách | Foto: Michal Jurman

První set sice vyhráli Rusové 21:17, další dva už ale ovládli český veterán Kubala se svým o 17 mladším kolegou. Po výsledku 17:21, 21:18 a 15:12 postoupili za 46 minut mezi nejlepších 16 párů turnaje.

O postup do čtvrtfinále se zítra utkají s nizozemskou dvojicí Bouwer, Meeuwsen.

Už dopoledne Češi zvládli utkání o postup ze základní skupiny. Proti Turkům Giginogluovi a a Gögtepemu začali přesvědčivým vítězstvím 21:13 v úvodní sadě, druhý set ale vyšel lépe Turkům, kteří srovnali ve stejném skóre, po jakém se předtím radovali jejich soupeři.

V rozhodující sadě dokázali Kubala s Hadravou utéct z mečbolu, proměnili další tři body a zamířili tak do vyřazovací fáze turnaje, jejíž první kolo odehrají ještě dnes.

Český pár se na šampionát v Rakousku dostal díky divoké kartě, kterou obdržel poté, co si přivezl z Evropských her v Baku bronzové medaile.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Klagenfurtu (Rakousko):
Muži:
Skupina A:
Kubala, Hadrava (32-ČR) - Gögtepe, Giginoglu (17-Tur.) 2:1 (13, -13, 14), Nummerdor, Varenhorst (1-Niz.) - Gabathuler, Gerson (16-Švýc.) 2:1 (12, -16, 6).
Konečné pořadí ve skupině:
1. Nummerdor, Varenhorst 3 výhry (sety 6:3), 2. Gabathuler, Gerson 2 (5:4), 3. Kubala, Hadrava 1 (4:5), 4. Gögtepe, Giginoglu 0 (3:6).

Play off - 1. kolo:
Kubala, Hadrava - Barsuk, Koškarev (24-Rus.) 2:1 (-17, 18, 12).

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme