Beachvolejbalistky Sluková s Hermannovou se těší na domácí publikum. Zahrají si v Pelhřimově

Většině reprezentantů České republiky z olympijských her v Riu de Janeiru už skončilo volno a začíná příprava na další sezonu. Málo z nich je možné v listopadu vidět při závodění nebo jim fandit u hřišť. Olympioničky Markéta Sluková s Barborou Hermannovou se ale vydají do Pelhřimova, kde se koná halové mistrovství střední Evropy organizace MEVZA.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Sluková a Barbora Hermannová, české plážové volejbalistky

Markéta Sluková a Barbora Hermannová, české plážové volejbalistky | Foto: Jan Kodet | Zdroj: Český rozhlas

Nestává se často, aby fanoušci beachvolejbalu viděli při turnajích v České republice pár, který pravidelně bojuje s těmi nejlepšími na Světové sérii. A když už, tak je to většinou v Praze na Štvanici - venku při vyšších teplotách.

Mimochodem další podnik Světové série tam bude v květnu příštího roku. Reprezentační beachvolejbalový pár bude ale možné vidět už v pátek na halovém turnaji pod hlavičkou evropské volejbalové konfederace.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Pelhřimově se odehraje halové mistrovství střední Evropy a bude tam i nejlepší český beachvolejbalový pár Sluková-Hermannová

„Díky tomu, že se nám v létě vždycky kryly české turnaje se světovými nebo jsme na nějaký zrovna cestovaly, tak se nám nepoštěstilo, abychom si mohly zahrát doma. Teď, když se ta šance nabízí, tak si myslím, že se těšíme obě dvě a budeme si to chtít užít,“ říká Markéta Sluková.

Užít si chce hlavně domácí atmosféru, zároveň se ale lehce bojí, aby společně s Barborou Hermannovou diváky nezklamaly. Na konci října se totiž zrušil turnaj v Mexiku, plán olympioniček se musel trošku pozměnit, a tak je teď v plném proudu náročná příprava.

„Za normálních okolností, bychom se asi turnajů neúčastnily, protože jsme teď ve fázi, kdy hodně pracujeme na fyzičce, na různých výkonnostních věcech a sbíráme data. Když se na nás lidé přijdou do Pelhřimova podívat, tak ať neočekávají úplně nejvrcholnější formu,“ vysvětluje Sluková program a doplňuje: „Budeme chtít samozřejmě vyhrát, takže je to takové komplikované, ale těšíme se moc.“

A pozor, ve startovní listině by se česká beachvolejbalistka mohla objevit už jako Markéta Sluková-Nausch, jakožto čerstvá manželka svého trenéra Simona Nausche.

Štěpán Pokorný, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme