Biker Cink dojel na Evropských hrách pátý, Huříková uzavřela první desítku

Biker Ondřej Cink obsadil v závodě cross country na horských kolech na Evropských hrách v Baku páté místo. V závodu žen uzavřela první desítku Tereza Huříková. Pět z šesti medailí získali cyklisté ze Švýcarska, ze zlata se radují Nino Schurter a Jolanda Neffová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Cink krátce poté, co dojel na Evropských hrách na 5. místě

Ondřej Cink krátce poté, co dojel na Evropských hrách na 5. místě | Foto: Michal Jurman

Cink se dlouho držel ve vedoucí skupince, ale dvě kola před cílem ujelo trio Švýcarů společně s Italem Kerschbaumerem. Český jezdec nakonec zasotal za medailí o dvě minuty.

Ztrátu český reprezentant nabral i kvůli nezaviněnému pádu. „Ještě čtyři kola do cíle jsme jeli všichni pohromadě, Ital přede mnou ale v zatáčce uklouzl a já šel přes řidítka. První trojka odjela. Mrzí mě, že jsme takhle blbě vypadli z boje o medaile,“ lamentoval.

Organizátorský kiks v Baku. Hodinu před startem nebyli na startu bikeři a ani jejich kola

Číst článek

„Na medaili jsem myslel. Díra za mnou byla velká, v duchu jsem si říkal, že by to mohlo vyjít,“ přiznal Ondřej Cink.

Huříková v cíli závodu přiznala, že ji na těžké, kamenité a kluzké trati provázelo hodně problémů.

„V prvním prudkém stoupání v nájezdu do prvního jsem udělala chybu, když jsem najela na soupeřku, což mě stálo několik příček. Chvíli mi pak trvalo, než jsem se vrátila zpátky dopředu,“ popisovala Huříková, kterou ještě potkal pád v předposledním kole.

„Trošku jsem si zkřivila řídítka, proto si desátého místa strašně moc vážím. V tomhle stavu jsem to nečekala,“ dodala osmadvacetiletá mistryně Evropy z roku 2014.


Druhá Češka na startu Barbora Průdková skončila třináctá.

Vstup do turnaje Evropských her zvládly české stolní tenistky. S Rakušankami si poradily 3:1 na zápasy a postoupily do čtvrtfinále. Mužský výběr má svůj zápas teprve před sebou.

Naopak zápasníci Michal Novák, Tomáš Sobecký i Pavel Powada úvodní duely prohráli, Marie Vlasáková skončila v kvalifikaci synchronizovaného plavání sedmnáctá a do dalších bojů rovněž nepostoupila. Z dvojice českých triatlonistek dopadla lépe 21. Petra Kuříková, do třetí desítky se vešla i Jitka Šimáková.

Evropské hry v Baku:

Cyklistika - horská kola:
Muži - cross country: 1. Schurter 1:41:04, 2. Flückiger -13, 3. Giger (všichni Švýc.) -33, ...5. Cink (ČR) -2:34.
Ženy - cross country: 1. Neffová 1:31:05, 2. Stirnemannová (obě Švýc.) -2:03, 3. Wloszczowská (Pol.) -2:08, ...10. Huříková -6:26, 13. Průdková (obě ČR) -8:51.

Stolní tenis:
Ženy - družstva:
Osmifinále: ČR - Rakousko 3:1.

Triatlon:
Ženy: 1. Spirigová (Švýc.) 2:00:28, 2. Klamerová (Niz.) -1:16, 3. Nordenová (Švéd.) -1:18, ...21. Kuříková -6:27, 30. Šimáková (obě ČR) -9:53.

Michal Jurman, Marek Augustin, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme