Biker Kulhavý slaví titul mistra Evropy v cross country

Česká republika má poprvé v historii mistra Evropy v cross country horských kol. V izraelské Haifě si pro premiérový titul suverénně dojel v kategorii Elite Jaroslav Kulhavý. Mezi ženami obsadila Tereza Huříková 26. místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Terénní cyklistika - ilustrační foto

Terénní cyklistika - ilustrační foto | Foto: Comstock Images

V náročném závodě, který se jel za velkého vedra na kamenité a technické trati, se Kulhavý dostal spolu s Italem Fontanou v průběhu úvodních kol až do půlminutového náskoku. Český jezdec se během závodu ale musel kromě soupeřů vypořádat také s technickými problémy.

„Uvolnil se mi tlumič na kole a vypadalo to, že to půjde do zadního kola, do drátů. Takže jsem musel zastavit v depu, vzít si klíč a utáhnout to, čímž jsem ztratil asi patnáct vteřin,“ řekl k nepříjemnému okamžiku Jaroslav Kulhavý.

Ani potíže s technikou ale juniorského mistra světa z roku 2003 nezastavily v cestě za evropským titulem. V předposledním kole se utrhl Italu Fontanovi a bez problémů si dojel pro svůj premiérový triumf v kategorii Elite.

„Já jsem celý závod vyčkával. Jel jsem na prvním - druhém místě s Marcem Fontanou a čekal jsem, co se bude dít. Naštěstí ten konec měl slabší než já a tam už jsem si to ohlídal,“ konstatoval spokojený Jaroslav Kulhavý. Ital Fontana přišel nakonec také o druhé místo, když ho v posledním kole předjel Švýcar Flückiger.

Tereza Huříková patřila před závodem žen do širšího okruhu jezdkyň, které měly naději na přední umístění. Trať v Haifě jí ale příliš nesedla a tak si nakonec dojela až pro 26. příčku. Zvítězila Švýcarka Leumannová.

Mistrovství Evropy v cross country horských kol v Haifě:

Muži - elite: 1. Kulhavý (ČR) 2:07:40, 2. L. Flückiger (Švýc.) -40, 3. Fontana (It.) -1:37, 4. Sauser (Švýc.) -2:12, 5. Hermida (Šp.) -2:23, 6. Soukup (Rak.) -3:10, ...16. Škarnitzl -7:04, 18. Spěšný -8:04, 26. Ulman (všichni ČR) -12:33.

Ženy - elite: 1. Leumannová (Švýc.) 1:47:26, 2. Wloszczowská (Pol.) stejný čas, 3. Lechnerová (It.) -23, 4. Spitzová (Něm.) -35, 5. Süssová (Švýc.) -53, 6. Bybergová (Nor.) -1:15, ...26. Huříková (ČR) -17:37

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme