Biker Kulhavý zůstává v týmu Specialized. Smlouvu prodloužil o dva roky

Dvojnásobný olympijský medailista biker Jaroslav Kulhavý bude nadále jezdit za tým Specialized Racing, s nímž podepsal novou dvouletou smlouvu. Věří, že ve stáji vydrží až do olympiády v Tokiu v roce 2020, po níž možná ukončí kariéru. V nadcházející sezoně pojede potřetí v kariéře náročný etapový závod dvojic Cape Epic v JAR, který dokázal při obou dosavadních startech vyhrát.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český biker Jaroslav Kulhavý získal stříbrnou medaili na mistrovství světa horských kol

Český biker Jaroslav Kulhavý získal stříbrnou medaili na mistrovství světa horských kol | Foto: Jan Kodet | Zdroj: Český rozhlas

„Jsem spokojený, jak to je, i když jednání byla docela dlouhá. Ladili jsme to déle, než se předpokládalo, ale dobře to dopadlo, i když obě strany musely v něčem ustoupit. Jsem celkově spokojený,“ řekl olympijský vítěz z Londýna a stříbrný medailista z Ria na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Přestože smlouva je dvouletá, rád by setrval ve stejných barvách až do olympijského závodu v Tokiu. „Máme nějakou dohodu i opci, ale tu smlouvu máme zároveň psanou hodně otevřeně. Pro mě to neznamená, že mám s jistotou na čem jet až do Tokia, ale zřejmě to bude moje poslední olympiáda, možná po ní ukončím i kariéru. A se značkou, na níž budu končit, bych pak rád spolupracoval i dál. Byl bych rád, kdyby to byl Specialized, na němž jsem strávil posledních více než deset let,“ prohlásil jednatřicetiletý biker.

Na Cape Epic do Jihoafrické republiky se těší. Ke startu přemluvil Christopha Sausera, s nímž závod vyhrál v letech 2013 a 2015.

Čtyřicetiletý Švýcar sice již ukončil kariéru, ale pracuje pro Specialized a udržuje se stále ve formě. „Hecnul jsem ho, že když letos dorovnal jeho pět vítězství Karl Platt, tak by mu měl zase odskočit. A na to slyšel,“ uvedl s úsměvem Kulhavý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme