Boxer Konečný obhajuje evropský titul, vyzyvatelem je Petrosjan

Nejlepší český profesionální boxer současnosti Lukáš Konečný se dnes v podvečer představí v Praze. V hale na Podvinném mlýně bude obhajovat pás evropského šampiona v lehké střední váhové kategorii proti Arménovi Hamletu Petrosjanovi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boxerské rukavice (ilustr. obr.)

Boxerské rukavice (ilustr. obr.) | Foto: Fotobanka stock.xchng

Pětatřicetiletý Petrosjan byl v minulosti držitelem interkontinentálních titulů IBF a WBA. Ve Švýcarsku žijící boxer má na svém kontě 35 zápasů v profiringu, z nichž 29 vyhrál a šest prohrál. Český boxer ale nehodlá řešit žádné hamletovské otázky, ví, co od soupeře může čekat.

,,Má za sebou dlouhou amatérskou kariéru, je hodně technickej a vyšší. Představuje ruskou a arménskou boxerskou školu. Má sice už šest proher, ale s velmi kvalitními soupeři. A hlavně nikdy neprohrál před limitem. Troufám si říct, že mě čeká nejdůležitější boxerský zápas v České republice," hodnotí 69,82 kilogramu vážící boxer svého soupeře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Boxer Konečný obhajuje pás evropského šampiona

Lukáš Konečný má ještě jednu motivaci. Dnešní výhra by ho totiž přiblížila k jeho vysněnému cíli - bojovat o titul mistra světa.

,,V tuhle chvíli potřebuju každý zápas vyhrát, abych šel ještě o drobný krůčky nahoru a pak se mohl utkat o to nejcennější," přiznává český boxer.

Petrosjan je sice vyšší, ale jasným favoritem je díky skvělé bilanci 48 zápasů 45 výher český boxer. Vedle Konečného se na galavečeru, startujícím v 19:00 v hale Sparty na Podvinném mlýně, představí i Ondřej Pála, který v současnosti trénuje se světovou jedničkou těžké kategorie Vladimirem Kličkem.

Jakub Kanta, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme