Boxerské "Zvíře" Mike Tyson se do Prahy nepodívá

Mike Tyson měl dnes přiletět do Prahy. Ale neobjeví se tu. Proč? Zájem o bývalého mistra světa v boxu nebyl za požadované vstupné takový, aby mu pořadatelé mohli vyplatit smluvený honorář.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na tréninky chodí úplní začátečníci i ti, co už někdy stáli v ringu

Na tréninky chodí úplní začátečníci i ti, co už někdy stáli v ringu | Foto: Lucie Zemanová

Astronomické částky měli zaplatit zájemci za setkání s kdysi zářící hvězdou. Ta ale nakonec neoslní ani ty, kteří by neváhali dát 15-25 tisíc korun za účast na galavečeru v odlesku Mikea Tysona, 50 000 za trénink s ním v boxerském ringu nebo až tři milióny korun za sólovečeři nebo oběd.

„Naneštěstí jsme nebyli schopní prodat dost vstupenek. Zřejmě byly příliš drahé. Takže jsme nemohli zaplatit panu Tysonovi sumu, na které jsme se dohodli,“ vysvětluje Rey Karpf, jeden z promotérů.

Tyson se těšil, teď je naštvaný

Mike Tyson si tak dá něco ze svého oblíbeného veganského menu doma v Las Vegas a ne v luxusním pražském hotelu a paláci. Z Ameriky po telefonu vzkázal: „Těšil jsem se, že do Prahy přijedu. Ale bohužel promotéři z Prahy mi neposlali žádné peníze, jak bylo domluveno. Doufal jsem, že se stane zázrak a že bude možné, abych do Prahy přijel.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Mike Tyson do Prahy nepřiletí

Také on se omluvil fanouškům, stejně jako jeho manažer. On sám se ale dočkal omluvy od obou promotérů, stejně jako jejich sponzoři a obchodní partneři. Stejně tak se organizátoři omlouvali českým příznivcům Mikea Tysona.

Méně než málo lidí chtělo platit

A když byla řeč o mnoha českých fanoušcích, kteří se prý na bývalého boxerského šampióna, ale také trestaného násilníka, tešili, kolik že se prodalo vstupenek na zmíňené akce? „Neměli bychom mluvit o číslech. Je to smutný příbeh. Skoro nic,“ hlesl Rey Karpf.

A druhý promotér Petr Havrda dodal, co teď bude jednou z jejich starostí: „Samozřejmě v současné chvíli budeme dělat všechno pro to, abychom v co nejkratší době těm fanouškům zaplacené vstupné vrátili.“

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme