'Brambora' z Baku nás motivuje, říká posádka českého čtyřkajaku před MS

Jen jednu možnost bude mít česká posádka čtyřkajaku, aby se kvalifikovala na olympijské hry v Riu v příštím roce. Bude to na blížícím se mistrovství světa v Miláně. Úřadující světoví šampioni na kilometrové trati chtějí vedle postupu na hry do Brazílie také zopakovat medailový úspěch z loňska z Moskvy, kde brali zlato. Tři dny před startem šampionátu jsou v dobré formě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Příprava českého čtyřkajaku v Račicích před mistrovstvím světa v Miláně

Příprava českého čtyřkajaku v Račicích před mistrovstvím světa v Miláně | Foto: František Kuna | Zdroj: Český rozhlas

„Trenéři nás chválili. Jeli jsme úsek 800 metrů, čas nebyl úplně nejlepší kvůli protivětru, ale na podmínky byl výkon velice slušný,“ libuje si nad výsledky měřeného úseku v Račicích člen posádky čtyřkajaku Josef Dostál.

„Když se všechno podaří a pojedeme tak v závodě, mělo by to být dobré,“ dodává Dostál, který je se svými kolegy úřadujícím mistrem světa z Moskvy a také bronzovým medailistou z olympijských her v Londýně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čtvrté místo z Baku posádku českého čtyřkajaku motivuje do další práce. Na MS v Miláně bude obhajovat loňské zlato. Více František Kuna

Čtyřkajak ve složení Havel, Trefil, Dostál, Štěrba ale nelemují jen medailové příčky. Naposledy, ve velkém závodě na Evropských hrách v Baku, to bylo čtvrté místo, které - možná trochu paradoxně - pomohlo.

„Po Evropských hrách v Baku jsme si udělali menší schůzi, kde jsme zhodnotili závod. Shodli jsme se na tom, že to nebylo úplně ideální, vytyčili jsme si cíle, které je potřeba zlepšit a na kterých jsme potom pracovali v průběhu sezony,“ vysvětluje Dostál.

„Byl to první závod, kdy jsme neměli medaili. Nebylo to vydařené, pocit z jízdy nebyl vůbec dobrý. Pokud chcete vyhrávat, musíte asi občas prohrát. Byl to i dobrý impuls, protože přípravě jsme se pak začali věnovat svědomitěji,“ doplňuje Jan Štěrba.

Teď už ale úřadující mistři světa přemýšlejí jen nad tím, co se bude dít od čtvrtka v Miláně na mistrovství světa. Vedle obhajoby zlata je to pro čtyřkajak jediná možnost, jak se kvalifikovat na OH v Riu. Stoprocentní jistotu dává sedmé místo.

Příprava českého čtyřkajaku v Račicích před mistrovstvím světa v Miláně | Foto: František Kuna

Simona Bartošová, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme