Brit Cavendish si v závěrečném spurtu dojel pro triumf v 7. etapě Tour

Brit Mark Cavendish vyhrál sedmou etapu Tour de France a na slavném cyklistickém závodu triumfoval už pošestadvacáté. V cíli ve Fougères dojel druhý Němec André Greipel, třetí příčku obsadil Slovák Peter Sagan. Žlutý dres pro lídra závodu patří dalšímu Britovi Chrisi Froomovi. Nejlepší z Čechů je osmý Zdeněk Štybar se ztrátou 52 vteřin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mark Cavendish se raduje z triumfu v sedmé etapě Tour

Mark Cavendish se raduje z triumfu v sedmé etapě Tour | Zdroj: Reuters

V úvodu závodu se dostalo do trháku pět závodníků, ovšem závěrečných dvanáct kilometrů před cílem jel peloton pohromadě. Etapu z Livarot do Fougéres dlouho 190 kilometrů. nakonec rozhodovaly až závěrečné metry.

Ve spurtu usilovali o triumf Němec André Greipel se Slovákem Peterem Saganem, ovšem nakonec se radoval Cavendish, který oba soky těsně předjel.

„Jsem opravdu šťastný, byl to technicky obtížný a trochu chaotický závod. Chtěl jsem vyhrát pro Tonyho (Martina), kterého jsme ztratili. To, že jsem byl blízko i v předchozích spurtech jen ukazuje, jak skvělé kluky tady máme,“ řekl po závodě 30letý Cavendish.

Ital Luca Paolini měl na Tour pozitivní dopingový test na kokain

Číst článek

Greipel dojel těsně druhý a na Sagana zbylo třetí místo. Slovenský reprezentant sice skončil už počtvrté z dosavadních sedmi etap na stupních vítězů, nicméně na triumf stále čeká.

V hlavním balíku závodníků nechyběl ani Roman Kreuziger, který udržel dvanáctou pozici.


V závěrečném spurtu naopak chyběl překvapivý vítěz šesté etapy Štybar. Dojel v hlavním poli na 35. místě a uhájil osmé místo, čímž potvrdil společně se šestým Kolumbijcem Rigobertem Uránem pozici nejlepšího jezdce stáje Etixx-Quick-Step.

Naopak Leopold König nabral další ztrátu minutu a půl, Jan Bárta pak 24 vteřin.

Cyklistický závod Tour de France - 7. etapa Livarot - Fougéres (190,5 km):
1. Cavendish (Brit./Etixx-Quick-Step) 4:27:25, 2. Greipel (Něm./Lotto), 3. Sagan (SR/Tinkoff-Saxo), 4. Degenkolb (Něm./Giant), 5. Kristoff (Nor./ Kaťuša), 6. Démare (Fr./FDJ), 7. Farrar (USA/Team MTN), 8. Van Rensburg (JAR/Team MTN), 9. Cimolai (It./Lampre), 10. Bennett (Ir./Bora-Argon), ...35. Štybar (ČR/Etixx-Quick-Step), 47. Kreuziger (ČR/Tinkoff-Saxo) všichni stejný čas, 111. Bárta (ČR/Bora-Argon) -24, 182. König (ČR/Sky) -1:33.

Průběžné pořadí:
1. Froome (Brit./Sky) 26:40:51, 2. Sagan -11, 3. Van Garderen (USA/BMC) -13, 4. Gallopin (Fr./Lotto) -26, 5. Van Avermaet (Belg./BMC) -28, 6. Urán (Kol./Etixx-Quick-Step) -34, 7. Contador (Šp./Tinkoff-Saxo) -36, 8. Štybar -52, 9. Thomas (Brit./Sky) -1:03, 10. Barguil (Fr./Giant) -1:07, ...14. Kreuziger -1:51, 97. Bárta -24:16, 140. König -35:01.

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme