Británie oslavuje mistrovský titul Lewise Hamiltona v závodech vozů Formule 1

Gratulace ze všech stran sklízí v Británii Lewis Hamilton, který se v Abú Zabí stal podruhé v kariéře mistrem světa vozů Formule 1. Radostná novina se dokonce zamíchala do popředí hlavního politického zpravodajství.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Během úvodních tréninků v Soči byl Lewis Hamilton zamyšlený, v kvalifikaci ale i nejrychlejší

Během úvodních tréninků v Soči byl Lewis Hamilton zamyšlený, v kvalifikaci ale i nejrychlejší | Zdroj: Reuters

Jako první gratuloval Hamiltonovi týmovou vysílačkou princ Harry, který závěrečný závod napínavé sezóny sledoval přímo v Abú Zabí. Ten britského pilota F1 označil za „absolutní legendu."

Jen o několik vteřin později se na sociálních sítích přidal premiér David Cameron, který Hamiltonův triumf nazval „velkým dnem pro britský motoristický sport."

„Jsem hodně zklamaný, ale musím říct, že si Lewis vítězství v šampionátu zasloužil. Moje problémy s autem byly vlastně nepodstatné. On si dojel pro vítězství v posledním závodě, a co se dělo se mnou na to nemělo žádný vliv," přiznal sportovně Hamiltonův konkurent v boji o titul a současně týmový parťák Nico Rosberg.

Podle bývalého mistra světa F1 Damona Hilla byl souboj Hamilton - Rosberg jak wimbledonské finále nebo penaltový rozstřel na závěr fotbalového mistrovství světa.

Formule 1 - vítězové závodů v roce 2014 | Foto: Michal Jindra

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme