Budu muset závodit do padesáti, směje se Fuksa. Otec vede na tituly 70:24

Patří mezi nejlepší rychlostní kanoisty světa, jeden boj ale svádí Martin Fuksa skoro marně. I kdyby dnes podle předpokladů získal v Račicích další titul mistra České republiky, ztrátu na svého tátu stáhne jen velmi nepatrně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Fuksa se stříbrnou medailý z Evropských her

Martin Fuksa se stříbrnou medailý z Evropských her | Foto: Michal Jurman

„Taťka má dohromady 70 titulů mistra ČR a Československa, já 24,“ porovnává Martin Fuksa. Na 22letého kanoistu není vůbec špatné, tituly musel sbírat už odmala, ale mohlo by to prý být i lepší.

„Mistrovství republiky je už nějaký ten rok docela v blbej termín, tak titulů moc nesbírám,“ vysvětluje. Pod souslovím „blbý termín" si představte dobu krátce před vrcholem sezony, kterým je letos mistrovství světa, za rok to budou olympijské hry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zisk domácích titulů kazí Martinu Fuksovi termíny národních šampionátů, ztrátu na otce bude dohánět ještě dlouho

Před celosvětovými akcemi se proto nechce vysilovat kvůli republikovým úspěchům. „Neřeším to. Můj cíl je dostat se na olympiádu a získat tam medaili, ne mít víc titulů. Taťka v něčem musí být lepší.“

„Říkal mi, že mám zas jiné úspěchy, větší, takže nějaké tituly se mi odpustí. Ale budu muset závodit třeba do padesáti, abych ho dohnal,“ směje se Martin Fuksa.

Jeho otec Petr sbíral tituly a medaile na deblkanoi a hlavně na neolympijské čtyřkanoi a teď dělá ještě se svým otcem Josefem všechno pro to, aby bylo úspěchů co nejvíc v rodině - a nejen těch republikových.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme