Byla by chyba dělat z prvního zápasu tragédii, řekl k tvrdé porážce basketbalistek trenér Blažek

Na úvod evropského šampionátu české basketbalistky bojovaly nejen se soupeřkami, ale také vlastní nervozitou. A na výsledku to bylo znát. Svěřenkyně trenéra Lubora Blažka prohrály s Černou Horou o 19 bodů, a pokud dnes neporazí Ukrajinu, s největší pravděpodobností v rumunském Temešváru nepostoupí ze základní skupiny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michaela Stejskalová a Lubor Blažek na tiskové konferenci po zápase s Černou Horou

Michaela Stejskalová a Lubor Blažek na tiskové konferenci po zápase s Černou Horou | Zdroj: ČTK

České basketbalistky nenastupovaly do duelu s Černou Horou jako favoritky. Na druhé straně ani v pozici týmu, který by měl být o téměř dvacet bodů horší.

„Francie, Španělsko, Srbsko a Černá Hora jsou týmy topu Evropy. Prožíváme teď období, které před lety prožívaly Rusko, Španělsko a další státy,“ uvedl trenér Lubor Blažek. Český tým se podle něj nachází v období hledání odpovídajícího složení družstva.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér českých basketbalistek Lubor Blažek věří, že se výkon jeho svěřenkyň bude na mistrovství Evropy postupně zlepšovat

„Pevně věřím, že i na tomhle šampionátu do zápasů promluvíme a budeme se zase pomalu vracet tam, kde jsme byli. Byla by chyba, kdybychom dělali z prvního zápasu velkou tragédii. Jsme schopní zahrát dobré utkání,“ věří Lubor Blažek.

Na to špatné musí ovšem nejprve hráčky zapomenout. „Nesmíme o tom extra přemýšlet. Půjdeme se s holkami projít, vyvětrat nohy a odpočinout. Zápas probereme, řekneme si, co jsme dělaly blbě, ale spíš jen mezi sebou,“ plánovala autorka jedenácti bodů Alena Hanušová.

V pátek proti nebezpečné Ukrajině potřebují Češky nutně vyhrát. „Šance na postup by byla mizivá. Porazit musíme i Rumunky,“ vnímá realitu Alena Hanušová.

Ze zápasu Česko - Ukrajina vám nabídneme aktuální vstupy, na streamu Český rozhlas Sport pak od 17 hodin uslyšíte přímou reportáž celého duelu.

Pavel Petr, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme