Časovku na Tour vyhrála stáj BMC, lídrem závodu zůstává Brit Froome

Týmovou časovku v deváté etapě Tour de France vyhráli cyklisté americké stáje BMC Racing. Na 28 kilometrech předčili v cíli o sekundu tým Sky s Leopoldem Königem, který tak uhájil pro svého lídra Brita Chrise Frooma žlutý trikot pro vedoucího muže průběžného pořadí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jezdci stáje BMC Racing slaví triumf v časovce na deváté etapě Tour de France

Jezdci stáje BMC Racing slaví triumf v časovce na deváté etapě Tour de France | Zdroj: Reuters

Jezdci stáje Sky se konkurentům z BMC na mezičasech vyrovnali a časovku by možná vyhráli, jenže čtveřice závodníků musela čekat na parťáka Nicolase Roche, jehož čas jako pátého v cíli se měl započítávat do hodnocení.

BMC se sice útok na žlutý dres pro lídra nevydařil, ale Van Garderen se Froomovi přiblížil na rozdíl jediné vteřiny. Britův náskok na druhé místo se ale naopak o vteřinu zvýšil.

Tým Tinkoff-Saxo s Romanem Kreuzigerem totiž ztratil na Sky 27 vteřin a držitel zeleného trikotu Slovák Peter Sagan klesl z průběžné druhého místa na čtvrtou pozici.

Týmu Königa utekl triumf v časovce o sekundu. Škoda, jeli jsme výborně, hlesl

Číst článek

Nejlepším z Čechů zůstává Zdeněk Štybar, který uzavírá elitní desítku závodníků. Jeho tým Etixx-Quick Step skončil na trati v Bretani mezi Vannes a Plumelecem sedmý se ztrátou 45 vteřin na vítěznou stáj.

V pondělí mají cyklisté na Tour volný den. V úterý je pak na programu první horská etapa v Pyrenejích z Tarbes do La Pierre Saint Martin, při které závodnic urazí 167 kilometrů.


Cyklistický závod Tour de France - 9. etapa časovka družstev (28 km):
1. BMC 32:15, 2. Sky -1, 3. Movistar -4, 4. Tinkoff-Saxo -28, 5. Astana -35, 6. IAM -38, 7. Etixx-Quick-Step -45, 8. Lampre -48, 9. LottoNL -1:14, 10. AG2R -1:24.

Průběžné pořadí:
1. Froome (Brit./Sky) 31:34:12, 2. Van Garderen (USA/BMC) -12, 3. Van Avermaet (Belg./BMC) -27, 4. Sagan (SR/Tinkoff-Saxo) -38, 5. Contador (Šp./Tinkoff-Saxo) -1:03, 6. Urán (Kol./Etixx-Quick-Step) -1:18, 7. Valverde (Šp./Movistar) -1:50, 8. Thomas (Brit./Sky) -1:52, 9. Quintana (Kol./Movistar), 10. Štybar (ČR/Etixx-Quick-Step) oba -1:59, ...12. Kreuziger (ČR/Tinkoff-Saxo) -2:18, 81. Bárta (ČR/Bora-Argon) -27:17, 130. König (ČR/Sky) -38:58.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme